Жителів Тернопільщини запрошують на прощу до Риму

Поділитися

У приміщенні фундації “Справа Патріарха Йосифа” відбулася прес-конференція, приурочена всенародній прощі до Собору святої Софії у Римі, з нагоди 120-тої річниці від дня народження Патріарха Йосифа Сліпого та освячення святині після реконструкції. Голова фундації, настоятель Архикатедрального Собору Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці о. Андрій Романків говорив про значимість події та велич постаті Патріарха Йосифа.

Пасторальний координатор для українців в Італії отець Марко Ярослав Семеген наголосив на вагомості паломництва: “Ця проща пов’язана з іменем Патріарха Йосифа Сліпого, якому цього року би виповнилося 120 років. Собор Святої Софії побудували саме з благословення і за старанням Йосифа Сліпого. До кінця вересня завершать вже всі роботи по відновленню Собору, який з певних причин треба було реставрувати”. За його словами, ця проща є не лише національною, а має світове значення. Адже туди поїдуть не тільки жителі України, а діаспора, яка проживає в Америці, Канаді, Португалії, Іспанії, Італії, Німеччини, Польщі та інших державах Європи. «На рівні Католицької Церкви цей захід був внесений в рік віри, — додав отець Марко Ярослав Семеген. — З жовтня папа проголосить рік віри в Католицькій Церкві і одним із початкових заходів в цьому році буде проща українців до Собору Святої Софії. Щодо кількості паломників, то ми очікуємо щонайменше 5 тисяч осіб».

За словами о. Андрія Романківа, з Тернополя поїде три автобуси. Близько 100 людей здали всі необхідні документи, а ще 50 їх поки збирають.

Бажаючі долучитися до прощі мають можливість подати свої документи для виготовлення візи до 22 вересня.

Більше інформації за телефоном 0-67-350-44-45 та на http://santa-sofia.org/

 

прес-служба архиєпархії

 

Програма Всенародної прощі до Собору Святої Софії в Римі (11-17 жовтня): 

11.10 – переїзд Тернопіль — Будапешт (екскурсія, готель)

12.10 – Будапешт — Падова (екскурсія, готель)

13.10 – Рим — Духовна програма

14.10 – Рим — Духовна програма (екскурсія)

15.10 – Рим — Духовна програма, Ватикан (екскурсія)

16.10 – Відень — (екскурсія, готель)

17.10 – Сніданок. Повернення в Україну

Пожертва на організацію прощі — 390 євро

Не витерпівши чвар і знущань вічно п’яного сина, матір вхопилася за ніж

Петровський не згадав у студії, що прийшов на дебати з Чайківським (відео)