Андрій Давиденко виступив з ініціативою завершення газифікації сіл Монастириського району

Поділитися

Народний депутат України, кандидат у народні депутати Андрій Давиденко виступив з ініціативою продовження робіт з газифікації сіл Монастириського району – Підлісного, Горожанки, Тростянців, Устя-Зеленого, Яргорова, Високого і Завадівки. Шляхи втілення цієї ідеї обговорили під час зустрічі у Монастириськах, у якій, окрім кандидата, взяли участь голови згаданих сіл, депутат обласної ради Віталій Шафранський, представники «Тернопільгазу» і «Монастириськгазу».

Зважаючи на хронічне недофінансування регіонів з державного бюджету, сьогодні годі й сподіватися, що газифікацію сіл можна здійснити лише державним коштом. Тому Андрій Давиденко запропонував сільським головам об’єднати фінансові можливості громади, «Тернопільгазу» та держави і все ж продовжити будівництво підвідних та внутрішніх газопроводів до селянських осель.

– Свого часу за такою ж схемою ми з Віталієм Шафранським вже працювали у Теребовлянському районі на прохання народного депутата України Ігоря Тарасюка. Як результат – вдалося газифікувати 45 населених пунктів, – сказав на зустрічі Андрій Давиденко.

Реалістичність втілення цієї ініціативи у сучасних умовах також підтвердила і головний інженер «Тернопільгазу» Надія Мар’яш. Вона зробила попередні розрахунки і дійшла висновку, що спільне фінансування газифікації десяти населених пунктів на території семи сільських рад значно полегшить фінансове навантаження на кожного учасника проекту. А тим паче, що інтереси наших краян у Києві лобіюватиме чинний народний депутат України.

Відтак учасники зустрічі у Монастириськах домовилися, що вже буквально наступного тижня у селах пройдуть сходи громад, на яких Андрій Давиденко, Віталій Шафранський та представники «Тернопільгазу» і філіалу товариства у райцентрі триматимуть іспит перед селянами, адже остаточне рішення – саме за ними.

Максимов, Ратушняк і Пастух прийшли на презентацію “Чесно”

Петровський закликав прийти на вибори у вишиванці і викинути регіоналів з влади