Хто з кандидатів в нардепи “засвітився” у Чорткові під час круглого столу греко-католицької церкви?

Поділитися

«Церква не бере участі в  політиці, але і не є байдужою до того, що відбувається у державі», – заявив Владика Дмитро (Григорак), Єпарх Бучацький, під час круглого столу за участю представників політичних сил 26 вересня 2012 року в Управлінні Бучацької єпархії УГКЦ. Про це повідомляє прес-служба Бучацької єпархії УГКЦ.

Цей захід мав на меті в невимушеній, доброзичливій атмосфері зібрати за круглим столом кандидатів у народні депутати України і представників майбутніх політсил локального рівня від виборчих округів, що знаходяться на єпархіальних теренах. Зустріч у такому форматі ініціював єпархіальний осередок руху «За життя» в період найбільшого розпалу політичної агітації.

Під час круглого столу було обговорено чимало актуальних проблем політичної та суспільно-релігійної тематики. Однак усі виступи та дискусії об’єднала одна тема: «Політика, особиста мораль та питання життя і смерті українського народу».

Відкрив круглий стіл Владика Дмитро молитвою. Відтак він подякував політикам за небайдужість до теми заходу й обґрунтував, чому саме церковна структура проводить таку зустріч. «Нам важливо, щоб ви культивували вічні християнські цінності, а не тільки загальнолюдські, і твердо на них стояли», – наголосив єпископ. Далі він сказав, що «депутати мали б захищати людське життя від зачаття», підтримуючи таким чином офіційну позицію УГКЦ в цьому питанні й докладаючи зусиль, аби протидіяти абортам. Після Єпарха Бучацького до присутніх звернувся львівський науковець – доктор філософії Петро Гусак, викладач УКУ, котрий у своїх публікаціях та виступах закликає шанувати християнські цінності, особливо право людини на життя ще в лоні матері. Петро Гусак зауважив, що часто спотворена особиста мораль проектується на загальнолюдську мораль, від чого – фатальні наслідки.

Після виступів зустріч продовжилася у формі дискусії та запитань до духовенства. На «релігійно-політичних дебатах» були представники курії Бучацької єпархії, голова та активісти єпархіального осередку руху «За життя».

 

Департамент інформації УГКЦ

Освячено престол в храмі села Ромашівка

Найвідоміший економіст світу з Тернопільщини запрошує на безкоштовну лекцію