Іван Стойко: «Не бійся, бо втратиш Україну!»

Поділитися

Єдиний кандидат у народні депутати від об’єднаних сил опозиції ВО «Батьківщина» та ВО «Свобода» по 167 виборчому округу Іван Стойко минулого тижня відвідав десятки освітянських, медичних, інших колективів районних центрів та поспілкувався з громадами сіл Заліщицького, Борщівського й Чортківського районів. «Що з того, що здобудеш усі скарби світу, але втратиш свою душу», — наголошував священик у недільній проповіді в одній із заліщицьких церков.

— На превеликий жаль, через тотальну бідність, безгрошів’я та безробіття виборці піддаються нині брутальному й цинічному тиску з боку влади. В одному із сіл Заліщицького району до мене підійшла жінка і зі сльозами на очах спитала, що їй робити. «Я — українка, — сказала вона. — Не хочу, щоб мої діти та внуки жили при цій бандитській проросійській владі. В мене дві доньки, які працюють у державних установах. Одна — в садочку, інша — в магазині». Жінка поскаржилась мені, що сільський голова в розмові з нею наголошував, що вона повинна голосувати на виборах за Партію регіонів, інакше дітей виженуть з роботи, — розповідає Іван Стойко. — Я їй відповів: «Не бійтеся, бо втратимо Україну!» Дорогі виборці! Зважте на шальках терезів майбутнє дітей та онуків у «московській неоколонії» і втрату честі, совісті й державності України, коли ставитимете той злощасний «гачок» перед позначкою «регіони», — подумайте добре, перш ніж занапастити свою душу.

Так, надто складний час сьогодні для України. Окремі сільські голови підходять до мене на зустрічах та кажуть: «Ви, пане депутате, говоріть, бо дуже хочеться, щоб щось та в державі змінилося. Але знайте, вчора був дзвінок від влади — нас зобов’язали відразу інформувати, якщо ви або ваші агітатори від Об’єднаної опозиції приїжджають у село». На це я їм відповідаю: «Вони це роблять тому, що бояться нас із вами, тому, що хочуть нас поділити, залякати й роз’єднати, аби залишитися коло корита й продовжувати «пити з нас кров». Вони розуміють, що жовтневі вибори до парламенту є вирішальними — бути чи не бути Україні. Отож і нахабніють з кожним днем та вдаються до найбрутальніших методів тиску на виборця. Розуміючи, що їй залишилося недовго, влада вдається до різних провокацій, дезінформацій та маскування. Не дивно, що в західних областях вони роблять ставки на самовисуванців, які написали заяви до «синьої секти» й давно на їхньому «гачку». Самовисуванці, звісно, не цураються нагоди брехливо заявляти перед виборцями, що їх підтримує опозиція, що вони націоналісти, патріоти, бандерівці та істинні християни. Щодо останнього — дай Боже їм розуму та справжньої віри. Але виборець розумніший, ніж вони гадають, — уже охрестив їх «лжепатріотами». Тому й викидають і палять у грубках старенькі ті папірчики, які приносять їм соціальні працівники з написом отих, так званих незалежних від людей, але залежних від влади псевдопатріотів.

Баламутячи людей, влада поширює моїм округом чутки про те, що я зніму свою кандидатуру з виборчих перегонів на користь інших кандидатів, та інше.

Не вірте цьому і ніяким побрехенькам, бо їх буде ще чимало!

Не ми їх, а вони нас повинні боятися. Бо з кожним днем усе ближче той час, коли вони відповідатимуть за всі злочини перед українським народом.

Упевнений, що цієї осені ми разом з вами, віддавши свої голоси за Об’єднану опозицію, змінимо цю недолугу захланну нинішню владу, відмінимо всі антиукраїнські закони, в тому числі закон про мови, харківські угоди, пенсійне, податкове законодавство, приймемо закони для людей, які відновлять демократію і справедливість.

Символічним є те, що на одній із зустрічей з виборцями маленький хлопчик Володя, сфотографувавшись із чинним депутатом Верховної Ради України Іваном Стойком, сказав: «Як майбутній народний депутат України, вам скажу — все буде добре! Ми переможемо!»

Уляна ЗАХАРІВ

Найкрутіший бар в Тернополі – “Коза” – оголосив порядок денний на жовтень

Абсурди подання на членів ДВК