Абсурди подання на членів ДВК

Поділитися

На Тернопільщині кандидат-самовисуванець «уповноважив» кандидата від Партії регіонів внести списки на членів ДВК від фракції Народної Партії

ОПОРА отримала копію одного з доручень, які десятками поступали в окружні виборчі комісії з поданнями на членів ДВК. Це доручення на подання кандидатів у члени ДВК від фракції Народної Партії. Але особливістю цього документа є те, що його підписала кандидат у народні депутати Надія Хоптян, яка балотується шляхом самовисування і є членом Партії регіонів, а уповноважила вона внести подання на членів ДВК іншого кандидата, який балотується від Партії регіонів по цього окрузі – Івана Кіся.

Запитання виникає – на якій підставі кандидат наважується подавати доручення від парламентської фракції, якщо немає до неї жодного стосунку? Це також ілюструє взаємини й «конкуренцію»між кандидатами, коли один уповноважує іншого подати списки від ще іншої політичної сили.

У цьому випадку доручення й долучені до нього подання не було прийнято, проте даний документ ілюструє як формуються ДВК і наскільки різні суб’єкти виборчого процесу сумлінно ставляться до своїх прав та обов’язків. І тут мова не лише про згаданих кандидатів, але й представників Народної партії.

TernopilikDVK

За коментарями звертайтесь:
Святослав Липовецький,
координатор виборчих програм Громадянської Мережі ОПОРА в Тернопільській області
097 548 3408

Іван Стойко: «Не бійся, бо втратиш Україну!»

Партія регіонів використовує в агітації російську армію