Партія регіонів використовує в агітації російську армію

Поділитися

На агітаційних брошурах, які масово розповсюджує Партія регіонів, розміщені фотографії російських солдат

У ЗМІ вже виникало зацікавлення родинне фото, яке прикрашає брошуру Партії регіонів «ВІД СТАБІЛЬНОСТІ – ДО ДОБРОБУТУ!». Якщо вірити журналістам (зокрема, «Високого Замку»), то дане фото просто придбане через фотобанк в однієї американської компанії й зображена на ньому російська сім’я.

Втім, ОПОРА зауважила ще одне, не менш знакове фото. У тій же брошурі, в розділі про армію, вміщено фото російських солдат. При чому, якщо частина сторінки про 2008-2009 роки подана в чорно-білих похмурих тонах, то іншу сторінку, з досягненнями за 2010-1012 роки прикрашає кольорове фото військових у камуфляжах, які використовувала армія Російської Федерації і, які ніколи не вживалися в українському війську. Цей вид камуфляжу йменується «ВСР-93» і представляє собою російський камуфляж зразка 93-го року.

Щоб пересвідчитися в цьому ОПОРА звернулася до представників Тернопільської обласної організації Спілки офіцерів України, де було підтверджено, що цей тип камуфляжу є російський, а не український.

Між іншим, виникає також питання й фото на наступній сторінці «контрактна армія», адже й тут зображений військовий в камуфляжі не українського зразка, а типу американського «Woodland». Хоча фахівці, за сукупністю елементів на фото, не змогли ідентифікувати якої армії світу представлений солдат. За однією з версій – це може бути й просто стрейкболіст.

Зауважимо, що лише українською мовою ця брошура, згідно з вказаними даними, друкована накладом 720 000 примірників.

Ternopil_Army1

Ternopil_Army2
За коментарями звертайтесь:
Святослав Липовецький,
координатор виборчих програм Громадянської Мережі ОПОРА в Тернопільській області
097 548 3408

Абсурди подання на членів ДВК

Тернопіль: Екс-керівник ЦВК агітує з порушеннями