Патріарх Святослав підтримав ініціативу Ігоря Юхновського та Андрія Давиденка «Київ – Соборний»

Поділитися

Глава Української Греко-Католицької церкви Блаженніший Святослав підтримав громадську ініціативу Міжнародного благодійного фонду національної пам’яті України «Київ – Соборний», яка передбачає проведення Всеукраїнського марафону для збору коштів на добудову Патріаршого Собору Воскресіння Христового УГКЦ в Києві.


Про це він повідомив у листі президенту фонду Ігорю Юхновському.

«Враховуючи те, що Синод Єпископів УГКЦ постановив провести 17-18 серпня 2013 року Всецерковну Прощу до патріаршого Собору Воскресіння Христового в Києві в контексті святкування 1025-ліття хрещення Русі-України, ваша акція набуває особливої актуальності». – ідеться у листі Патріарха. – «Бажаю підтримати Громадську ініціативу «Київ – Соборний», спрямовану на утвердження Києва як патріаршої столиці всіх українців. Результатом реалізації проекту «Київ – Соборний» має стати довершена на берегах Дніпра головна святиня Української Греко-Католицької Церкви… У Господа вимолюю всіх потрібних Вам Божих благодатей для успішного здійснення Вашої богоугодної мети».

Як ми повідомляли, акція «Київ – Соборний» стартувала у вересні. Одним з її ініціаторів виступив народний депутат України, голова громадської організації Українська народна молодь Андрій Давиденко.

«Сьогодні, необхідність перенесення центру УГКЦ у Київ підтримують всі здорові сили українського суспільства, незалежно від конфесійної приналежності, адже саме УГКЦ, як це і передбачалося при її створені, повинна стати фундаментом для постання Єдиної Церкви в Україні. Добудова Патріаршого Собору – це питання духовної єдності та зміцнення української державності. Громадські організації за сприяння Міжнародного благодійного фонду національної пам’яті України долучилися до марафону із збору коштів на добудову Патріаршого Собору у Києві», – зазначив з цього приводу Андрій Давиденко.

Відтак, він закликав усіх небайдужих підтримати спільну справу, що ляже в основу відродження духовності і єдності в Україні.

Вячеслав Кириленко: «По Чортківському виборчому округу заслуговує на підтримку як українець, як патріот – тільки Іван Стойко»

Яна Рациборинська.”Гологамія”