Про помилки опозиції та заклеєну рекламу розказали тернопільські кандидати

Поділитися

На Тернопільському місцевому телеканалі «TV-4» у прямому ефірі програми «Теледебати-2012», координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА в Тернопільській області Святослав Липовецький задав запитання кандидатам у народні депутати по 165 виборчому округу.

«Це була помилка об’єднаної опозиції», про кандидата – мажоритарника Бойка

ОПОРА поцікавилася у кандидата-самовисуванця Анатолія Вихруща:

– Ви говорите про те, що ви кандидат від опозиції. Відомо, що ви заступник голови Всеукраїнської партії «Народний рух України». Ця партія також є частиною об’єднаної опозиції. Проте, як бачимо, об’єднана опозиція виставила узгоджених кандидатів по мажоритарних округах, зокрема по 165 виборчому окрузі йде Володимир Бойко. Наскільки ваше балотування ви вважаєте «правильним» та моральним, з огляду, що НРУ є членом об’єднаної опозиції?

Анатолій Вихрущ:

– З’їзд «Народного руху України», який відбувався 30 липня о 7 годині ранку назвав моє ім’я по 165 округу. Через годину відбувався з’їзд об’єднаної опозиції. Зрозуміло, що усі питання були вирішенні заздалегідь і там було озвучено інше прізвище, молодого політика – Володі Бойка. Ви не почуєте від мене жодного критичного зауваження. Та тільки дозвольте опозиційність. Я був опозиціонером ще у 1989 році, напевно ще тоді молоді люди казали на кота: «Дядьку посуньтеся». Я не відмовився від цих перемовин, але давайте домовимося так, завершаться вибори, бо як свідчить соціологія – «Володя вже виграв». Але от коли закінчаться вибори, підрахують голоси, ви самі почуєте відповідь на дане запитання. Я вважаю, що це була помилка об’єднаної опозиції. Ми готові «рухом» усі сили віддати, та жоден наш представник не працює в штабі. Чому? Ряд політиків закрили очі і роблять вигляд, що «Народного руху» немає, а він є, то ж дочекаємося 28 жовтня.

А чи було звернення?

ОПОРА запитала Веніаміна Прошкіна, представник Комуністичної партії України:

– Варто згадати окремі інциденти, які були пов’язані з Комуністичною партією та трапилися у серпні-вересні. Відомо, що в серпні були заклеєні біл-борди, які були проплачені вашою партією. У вересні, зі слів Василя Паразінського першого секретаря, знову ж таки було проплачено біл-борди, але було відмовлено у зовнішній рекламі. Відомо, що комуністична партія нічого не робила, та не боролася за свої права. І нас цікавить, наскільки чесно є від вашої політичної сили говорити, що ви захищаєте народ, в той час, коли ви не можете захистити свої основні права, зокрема і по зовнішній рекламі під час цієї виборчої кампанії?

Веніамін Прошкін:

– Дійсно був такий факт, коли наші біл-борди повисіли один-два дня і були заклеєні міською радою. До міської ради були викликані власники цих щитів, яким було строго сказано ці біл-борди зняти. Багато хто із власників навіть зараз залякується тим, щоб не клеїти нашу партійну агітацію. Ми зверталися і намагалися це змінити, але у нашій міській раді більшість – це партія «Свобода». Коли деякі власники відмовилися від того, щоб знімати цю рекламу, то вони самовільно заклеювали її.

– Але ж ви не зверталися ані в прокуратуру, ані в правоохоронні органи. Таким чином, ви політична сила, яка має фракцію у ВР, яка має депутатів, яка має перспективу, жодним чином не можете себе захистити?

– Ми зверталися в різноманітні інстанції. Був депутатський запит від нашого діючого народного депутата. Тим не менше ми зараз стикаємося з стіною, яка існує в нашій тернопільській політиці, у просвободівській тернопільській дійсності.

За коментарями звертайтесь:
Святослав Липовецький,
координатор виборчих програм Громадянської Мережі ОПОРА в Тернопільській області

Діючий народний депутат України Орест Муц впевнено перемагає у 164-му виборчому окрузі

Кандидат пропонує договором зафіксувати обіцянку виборця проголосувати за нього