Тернопільські бізнесмени активно реєструють податкові накладні в єдиному реєстрі податкових накладних

Поділитися

Наскільки активно платники Тернополя та Тернопільського району реєструють податкові накладні в Єдиному реєстрі податкових накладних? Що це їм дає?

Відповідає старший державний податковий інспектор відділу взаємодії із ЗМІ та громадськістю Тернопільської об’єднаної ДПІ Людмила Кобель

Хотіла б зазначити, що платники податку на додану вартість реєструють досить активно податкові накладні в Єдиному реєстрі податкових накладних. Так, за серпень місяць поточного року по Тернопільській ОДПІ в Єдиному реєстрі податкових накладних зареєстровано 4336 податкових накладних, а саме: 269 платниками на загальну суму 218 млн.159 тис. гривень. При реєстрації даних документів 52 платниками допущено розбіжності.

Зараз реєстрація здійснюється протягом 15 календарних днів від дати виписки податкової накладної або розрахунку коригування.

Принагідно нагадую, що реєстрація накладної у Єдиному реєстрі дозволила значно спростити адміністрування податку на додану вартість та, внаслідок цього, вдосконалити процедуру відшкодування ПДВ.

Податкова знижка: як уточнити інформацію

Грошова премія вчителям від кандидата. Все офіційно