Виборці у Тернополі заплуталися в опозиції

Поділитися

За останній тиждень кандидат у народні депутати по виборчому округу №163 Віталій Максимов відвідав із робочими зустрічами ряд тернопільських шкіл та дитячих садочків, зустрівся із колективами школи допризовної підготовки, філії концерну телерадіомовлення, школи мистецтв, МАУП, а також побував на відкритті чемпіонату України з волейболу серед жіночих команд Суперліги.

Чим ближче до виборів, все частіше тернополяни запитують Віталія Максимова про його передвиборну програму, плани щодо допомоги рідному місту та зокрема кожній галузі. Однак поряд із цим людей хвилює питання, котра ж із партій належить до опозиційних сил, і що означає «єдиний опозиційний кандидат», про якого їм нав’язують думку інші політичні сили.

– Сьогодні опозиційні сили в Україні балотуються окремими колонами, – пояснює виборцям Віталій Максимов.- Серед них – Об’єднана опозиція, партії «УДАР», «Наша Україна», «Свобода», УНП та інші політичні сили. Кожна партія делегувала своїх кандидатів балотуватися на мажоритарних округах. Лише Об’єднана опозиція та партія “Свобода» домовилися, що виставлятимуть єдину узгоджену кандидатуру: або «свободівця», або члена будь-якої партії із тих, хто входять до Об’єднаної опозиції.

Тому не можна стверджувати, що опозиційний кандидат тільки один. По мажоритарному округу №163 (м. Тернопіль) балотується Олексій Кайда від партії «Свобода», якого, згідно домовленостей, підтримує Об’єднана опозиція. Але оскільки і партія «УДАР», від якої представлений сам Віталій Максимов, і УНП (Тарас Пастух), й інші непровладні політичні сили знаходяться в опозиції до діючої влади, то усі їхні кандидати є опозиційними.

Вистачає сьогодні проблем і в освітянській галузі. Найперше, що хвилює вчителів, –

чи вистачить у цьогорічному бюджеті грошей на їхню зарплату, чи будуть підвищені ставки і коли нарешті школам виділятимуть кошти на ремонт.

– Зарплата «бюджетників» – це вагома складова міського бюджету, – говорить Віталій Максимов. – І від нестачі у ньому коштів потерпають не тільки освітяни, а й медики та інші працівники комунальних підприємств. Що заважає нашому місту мати стільки коштів у казні, аби їх вистачало? Відсутність достойного народного депутата, котрий би разом із міським головою домагався у столиці виділення потрібної суми. Адже наше місто не є дотаційним, і до Києва ми віддаємо значно більше, ніж отримуємо назад. І народному депутату потрібно стукати у всі двері, звертатися у всі інстанції, але допомогти рідному місту отримати нормальний бюджет. Наш міський голова у цьому плані дуже рішучий і пробивний, однак один у полі не воїн. А якщо всі народні депутати від округів разом із головами органів місцевого самоврядування захищатимуть свій край, у нас все вийде.

І постане в Залужжі незвичайний музей

Фани ФК “Нива” (Тернопіль) відповідають на звинувачення