З незаконного обігу Тернопілля вилучено товарів підакцизної групи на суму більше 1 млн. грн. – Олександр Вітрук

Поділитися

Протидія виробництву та реалізації нелегально вироблених алкогольних напоїв та тютюнових виробів – це завдання, яке стоїть перед державною податковою службою.

Увагу на цій ділянці роботи акцентується через те, що виробники контрафактної продукції не тільки не виконують податкові зобов’язання зі сплати акцизного податку, при цьому створюють недобросовісну конкуренцію легальним виробникам, а головне – загрожують здоров’ю і подекуди й життю людей. На сьогодні на території нашої області алкогольну продукцію реалізовують понад 2 тисячі суб’єктів господарювання.

Сьогодні, 28 вересня голова в ДПС у Тернопільській області Олександр Вітрук провів брифінг для місцевих мас-медіа і розповів про основні результати роботи з виявлення таких порушень, як продаж алкогольних напоїв з підробленими марками акцизного податку та за цінами, меншими від мінімальних оптово-роздрібних цін та реалізація тютюнових виробів за цінами, значно вищими від максимальних роздрібних цін.

За наслідками перевірок з початку року виявлено 19 фактів здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами без наявності ліцензії; 32 факти зберігання та реалізації алкогольних напоїв  та тютюнових виробів без марок акцизного податку або з підробленими марками; 28 фактів роздрібної торгівлі алкогольними напоями за цінами нижче мінімально встановлених; 35 фактів роздрібної торгівлі тютюновими виробами за цінами, вищими від максимальних роздрібних цін на тютюнові вироби, 18 фактів реалізації алкогольних, слабоалкогольних напоїв та тютюнових виробів особам, які не досягли 18 років. Як результат, застосовано фінансових санкцій на суму майже 1 млн.грн. Анульовано 207 ліцензій на право роздрібної торгівлі: алкогольними напоями  та 147 тютюновими виробами.

Працівники податкової міліції з початку поточного року з незаконного обігу вилучили товарів підакцизної групи на суму більше 1 млн. грн., в тому числі більше 9 тис. літрів фальсифікованих алкогольних напоїв та 811 літрів спирту, 5,5 тисяч пачок цигарок.

Припинено діяльність 5 підпільних цехів з виготовлення алкогольних напоїв. Викрито 12 злочинів за ст.204 Кримінального кодексу України – це незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів.

По 9 кримінальних справах цієї категорії слідство завершено та справи направлені до суду. На даний час до кримінальної відповідальності притягнуто три особи, ще до двох застосовано амністію.

Олександр Васильович наголосив, що податковою службою області проводяться заходи, спрямовані на перекриття каналів надходження в область крупних партій алкогольних напоїв. За їх результатами вилучено 16,5 тис. пляшок фальсифікованих ЛГВ.

«Скажімо влітку поточного року встановлено факт зберігання з метою збуту в складських приміщеннях двох оптових реалізаторів 15,2 тис. пляшок алкогольних напоїв, обклеєних підробленими акцизними марками, з етикетками одного з відомих виробників.

За результатами проведених заходів до порушників застосовані штрафні фінансові санкції в розмірі 100% вартості вилученої продукції – відповідно 37 тис. грн. та 237 тис. грн. Матеріали по факту виявлених порушень направлені відповідно до чинного законодавства за територіальністю  для встановлення складу злочину. Крім цього, стосовно службових осіб оптових реалізаторів складені протоколи про адміністративні правопорушення.

А нещодавно, в другій декаді вересня, працівниками податкової міліції встановлено факт зберігання з метою збуту в складських приміщеннях Тернопільської філії одного горілчаного заводу майже 1,5 тис. пляшок алкогольних напоїв із зазначенням виробника з Харківської області, які обклеєні марками акцизного податку із ознаками підробки. Зараз проводиться перевірка в порядку ст.97 КПК України».

На завершення зустрічі очільник податкової відзначив, що ринок підакцизних товарів і надалі перебуватиме на особливому контролі податківців, повідомили “Про все” у  відділ взаємодії із ЗМІ та громадськістю ДПС в області

Тернопіль: Екс-керівник ЦВК агітує з порушеннями

Лямбліоз у дітей