Останній день подання заяви про перехід на спрощену систему – 14 грудня

Поділитися

Суб’єкти господарювання, які є платниками інших податків та зборів, можуть прийняти рішення про перехід на спрощену систему оподаткування шляхом подання заяви до органу ДПС не пізніше ніж за 15 календарних днів до початку наступного календарного кварталу.

Тобто, для переходу з 2013 року із загальної системи на спрощену заяву слід подати до 15 грудня 2012 року. Такий перехід можна здійснити один раз протягом календарного року.

До заяви необхідно додати розрахунок доходу за 2012 рік, до якого включається вся сума доходу, отриманого такою особою від провадження господарської діяльності у 2012 році.

Перейти на спрощену систему оподаткування можна за умови, якщо протягом календарного року, що передує періоду переходу на спрощену систему оподаткування, суб’єктом господарювання дотримано вимоги, установлені в п. 291.4 ПКУ, які стосуються граничного обсягу доходу за попередній рік, кількості найманих працівників, застосування деяких видів діяльності.

Свідоцтво платника єдиного податку є безстроковим. Тобто підприємцям, які вже працюють на спрощеній системі оподаткування, підтверджувати статус платника єдиного податку не потрібно.

Щоб відмовитися від спрощеної системи оподаткування суб’єкт господарювання повинен не пізніше, ніж за 10 календарних днів до початку нового року (тобто не пізніше 21 грудня), подати відповідну заяву.

Відділ взаємодії із ЗМІ та громадськістю

ДПС у Тернопільській області

На Тернопільщині «вивели з тіні» 542 працівників

На кожного “крушника” припадає 336 тисяч гривень!