Піротехнічні вироби – не іграшка

Поділитися
    Напередодні новорічних та різдвяних свят збільшується попит на піротехнічну продукцію. Такими товарами у ці дні заповнені багато торгівельних прилавків. Не менш актуальним є питання безпеки.
    З метою профілактики незаконного обігу піротехнічних виробів, захисту громадян від травмування, співробітники тернопільської міліції у ці дні проводитимуть заходи щодо виявлення фактів незаконної торгівлі піротехнікою. Як повідомив заступник начальника УМВС в області Василь Облещук, у перший день проведення таких попереджувальних заходів міліціонери вилучили понад тисячу піротехнічних виробів. Продукцією торгували на центральному ринку міста Тернополя. Інший факт незаконної торгівлі зафіксували у центрі міста, де вилучили ще півтори тисячі таких “іграшок”. Отож, на які саме порушення звертатимуть увагу правоохоронці.
Уся піротехніка, що випускається в обіг, підлягає обов’язковій сертифікації, а місця її реалізації повинні бути відповідним чином оснащені. При цьому обов’язково дотримувати вимог нормативних документів, затверджених у порядку, встановленому законодавством.
Продаж ліцензованих побутових піротехнічних виробів в області дозволено 9 суб’єктам господарювання. У кожного, хто пропонує таку продукцію, обов’язково має бути паспорт на піротехнічний виріб. Особа, яка здійснює продаж вибухових речовин, повинна мати відповідний рівень освіти та кваліфікації. З інструкцією застосування треба ознайомити кожного покупця.

Будь-яка вибухова речовина не прощає легковажності, особливо та, що низької якості. Міліціонери застерігають, щоб до рук дітей та підлітків не потрапляли петарди, ракети, феєрверки та інші піротехнічні вироби низького ґатунку.
Правоохоронці нагадують правила поведінки із піротехнікою. Придбавши такий товар, треба, насамперед, ознайомитися з інструкцією і суворо дотримувати її. Придбану піротехніку зберігайте у сухих місцях, віддалених від нагрівальних приладів. Ні в якому разі не можна розбирати такі вироби, кидати їх під ноги перехожим, легковажити з вибуховими предметами.

Святкуйте, та пильнуйте

Ганьба!!! Тернопільські нардепи-свободівці найбільші ледарі нової Верховної Ради!