Репресії проти націоналістів

Поділитися

З 19 грудня львівські активісти «Автономного опору» зазнають репресій з боку влади шляхом допитів, орденів на обшук, конфіскацій.

24 грудня додому до шести активістів «Автономного опору» прийшли правоохоронці з орденами на обшук, вилучили всі носії інформації, серед яких комп’ютери, телефони, карти пам’яті, USB-накопичувачі, диски, фотоапарати, блокноти, агітматеріали та вручили повістки на допит до львівського райвідділу міліції.

Далі відбувались допити, в результаті чого МВС відкрило кримінальну справу за статтею «Хуліганство, вчинене групою осіб» проти шести юнаків та юначок «Автономного опору», за фактом проведеної ними 9 грудня акції протесту під стінами міської ради, а також адміністративну справу за статтею «Порушення встановленого порядку організації або проведення зборів, мітингів, вуличних походів і демонстрацій» проти активіста Зенона, який виголошував того дня перед юрбою промову.

У кримінальній справі об’єднано два правопорушення, у яких звинувачують активістів «Автономного Опору»: акція пам’яті подвигу Миколи Лемика та напад на намет Партії Регіонів.

На активістів чинять також моральний та психологічний  тиск – погрожують батькам звільненням з роботи та наполягають, аби їхні діти перестали займатися подібною громадською діяльністю.

Громадські організовані закликають не бути байдужими до репресій проти націоналістів та об’єднуватись, щоб разом чинити опір антинародному режиму.

 

http://opir.info

Надійка Гербіш презентувала «Теплі історії до шоколаду»

Сусідів об’єднала злодійська справа