У Бережанській колонії панувало дике середньовіччя!

Поділитися

Органами прокуратури області жорстко відреаговано на порушення законних інтересів вихованців Бережанської виховної колонії

Розглянуто документи прокурорського реагування щодо стану дотримання прав і свобод неповнолітніх, які утримуються у Бережанській виховній колонії, за результатами яких усунуто виявлені порушення та притягнуто винних осіб до передбаченої законом відповідальності.

Як вже повідомлялося, прокуратурою у ході комплексної перевірки виявлено суттєві порушення прав дітей. Підлітки не забезпечені повноцінним харчуванням, необхідною медичною допомогою. Сироти, які утримуються у закладі, не мають житла, куди б вони могли повернутися після звільнення, їм не призначаються належні за законом виплати.

Як наслідок, на сьогоднішній день, за поданням прокуратури вже звільнено з роботи за халатне виконання обов’язків керуючу їдальнею, заступнику начальника колонії та ще чотирьом посадовим особам установи оголошено догани.

Водночас, потребує негайного вирішення проблема надання належних освітніх послуг вихованцям колонії.  Менш ніж на половину від потреби діти забезпечені підручниками та обладнанням. Керівництво професійно-технічного училища при колонії не закладає необхідні кошти у кошторис, а той мізер, що реально виділяється, використовується не на першочергові потреби.

У результаті, рівень знань підлітків не сягає і половини від того, що вони повинні опанувати.

Формальний підхід адміністрації профтехучилища до вирішення проблем неповнолітніх, неможливість працевлаштуватися за отриманою професією, штовхає їх на вчинення повторних злочинів.

Незважаючи на реагування прокуратури, ситуація кілька років поспіль не покращується.

З врахуванням цього, прокуратурою області перед управлінням освіти і науки облдержадміністрації поставлено питання про доцільність перебування на займаній посаді директора професійно-технічного училища при Бережанській виховній колонії.

Прес-служба прокуратури Тернопільської області

Дарунки у свято Миколая Чудотворця від тернопільських податківців отримали коропецькі «підшефні»

Тернопільські нардепи від “Свободи” стали “глухонімі”?