У Тернополі, у супереч шаленому міліцейському тиску, відбувся марш у підтримку сім’ї Павличенків

Поділитися

Вчора у Тернополі, в супереч шаленому міліцейському тиску, відбувся марш у підтримку сім’ї Павличенків. Майже три сотні молодих тернополян вийшли колоною на центральні вулиці міста на підтримку незаконно засуджених киян.

«Сьогодні, до мене пролунало дуже багато дзвінків від різного рангу правоохоронців, – розповів один з організаторів акції голова Тернопільської обласної молодіжної громадської організації «Сокіл»  Ігор Бойчук. – Зрозуміло, що під їхніми питаннями, здавалося інформаційного змісту, приховувався тиск. Наші доблесні охоронці не хотіли допустити маршу у підтримку Павличенків. Нас залякували ледь не кримінальної відповідальністю. Наскільки мені відомо, відбулася розмова і міським головою Тернополя Сергієм Надалом, аби марш все ж таки відбувся. Знаю, що Сергій Віталійович відстояв позицію громади на акції громадської непокори у рамках законодавства».

У свою чергу ще одному організатору маршу координатору Автономних Націоналістів Тернопілля Ігорю Костюку, який і офіційно сповістив про подію у відповідні дозвільні органи, міліція пригрозила судовою забороною.

«Не сумніваюся у тому, що якщо б справа дійшла до суду – то марш таки б відмінили. Адже у суддівських колах, як і всюди, своєрідна внутрішня порука. До того ж, влітку нам вже заборонили одну з наших акцій здорової молоді. Напевне, нашої системі не потрібні думаючі та здорові люди,»додав Ігор Костюк.

На щастя, будь-яких провокацій зі сторони міліціянів не відбулося. Активісти пройшлися вулицями Чорновола, Богдана Хмельницького, Руській, біля Катедрального собору, міської ради та облдержадміністрації. Марш закінчився мітингом біля пам’ятника Герою України Степанові Бандері.

З 1 січня 2013 запроваджуються нові правила адміністрування акцизного податку

Звернення хорової школи “Зоринка”