Дільничні оперативно затримали крадія, який спокусився на церковне майно

Поділитися

    Вчинена у Кременецькому районі крадіжка дивує своєю нахабністю. Ще б пак, адже зловмисник зазіхнув на церковне майно. Пройдисвіта, який не лише обікрав храм, а образив почуття прихожан, оперативно затримали дільничні.
До церкви, що на хуторі Підгора Велико-Бережецької селищної ради 20-річний молодик йшов пішки із сусіднього села. Подолати чималий шлях його спонукав аж ніяк не поклик сумління, а корисливі мотиви та цікавість.
Храми у невеликих населених пунктах, зазвичай, вдень зачинені, до того ж, більшість із них не обладнані сигналізацією – цим і скористався зловмисник. В обідню пору, поки в церкві не було ні священика, ні парафіян, він непомітно розбив вікно та проник до культової споруди. Спершу зайшов у ризницю. Там переодягнувся в одяг настоятеля, відтак відчув себе господарем у Господньому домі. Далі знахабнів іще більше – запалив свічки та почав «відправляти службу Божу». Як пізніше розповідав сам зловмисник, хотів приміряти на себе роль священнослужителя. Та й на цьому «подвиги» лиходія не завершилися. Не втримався перед спокусою поцупити декілька дрібничок та дріб’язок із церковної крамниці. Декілька образків, кухонний ніж, пахуче миро, книжка на релігійну тематику, 5 літрів церковного вина, а ще сім гривень, десять російських рублів, один долар США, одинадцять тисяч білоруських рублів – такою була здобич крадія. Із цим «скарбом» молодик покинув храм, щоправда священицького одягу так і не скинув.

Незнайомий молодик у священицькій ризі одразу привернув увагу селян. Аби розібратись у тому, що відбувається, люди звернулись до міліціонерів. Першими на допомогу громаді села відгукнулися дільничні, вони і з’ясували істинні мотиви незнайомця. Церковне майно впізнав настоятель храму, тож зловмиснику не залишалось нічого іншого, окрім як зізнатись у скоєному.
З’ясувалося, що 20-річний житель села Великі Млинці уже мав неприємності із Законом, не уникне їх і зараз. Зловмиснику інкримінують частину 3 стаття 185 Кримінального кодексу України – крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище. Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Представившись працівницею соціальної служби, шахрайка видурила та викрала у пенсіонерів десять тисяч гривень

Не пізніше 20 лютого необхідно подати податкову декларацію з плати за землю