Кишенькова опозиція Надала

Поділитися

У майже синхронне голосування депутатів усіх фракції Тернопільської міської ради, схоже, внесли розлад. У п’ятницю, 15 лютого, на 29-й сесії ТМР нашоукраїнка Наталя Карпишин закликала створити … опозицію. Депутат обурилася відведенням земельної ділянки в окрузі, від якого вона балотувалася в депутати міськради, після чого зробила сенсаційну заяву.
Під час попередніх сесій, на яких розглядалися численні земельні питання, жодних конфліктів із «Нашою Україною» у міського голови Сергія Надала не виникало. Голова фракції «НУ» в ТМР Петро Мандзій завжди підтримував ініціативи «Свободи», як і його фракція. Тож п’ятничний протест Наталі Карпишин був несподіваним для однопартійців.

Нині в міськраді де-факто всі фракції входять до свободівської більшості. Зазвичай скандали, які час од часу спалахують на шпальтах місцевих ЗМІ і зав’язані на земельних питаннях, політики різних фракцій майже не коментують. Таким чином, вдається зберігати неконфліктну стабільність між різними політичними силами, і в сесійній залі успішно вирішувати питання в інтересах кожної фракції. Відтак до публічної заяви від представниці «Нашої України» про створення опозиції «на рівному місці» колеги по мандату поставилися зі здивуванням. Політик, яка під час виборів до Тернопільської міської ради в мажоритарному окрузі ледве вирвала перемогу від свободівця Ігоря Бойчука (різниця була в п’ять голосів на користь нашоукраїнки) і яка в рейтингу відсоткової довіри виборців пасла задніх, раптом вирішила вчинити «бурю в склянці води» та очолити рух спротиву свободівській більшості.

Враховуючи стабільну ситуацію з голосуванням у Тернопільській міськраді, міський голова Сергій Надал, вочевидь, вирішив створити так звану кишенькову опозицію. І перший поклик доручив Наталії Карпишин. Не виключено, що вона і очолить антисвободівську (чи антинадалівську) політичну силу, яка імітуватиме критику чинної влади. Аби була видимість, що в ТМР є опозиція, котра, мов четверта влада, виконує роль «сторожового пса» міської демократії.

Тернопільська інтернет-газета “Про все” попереджає про відповідальність

У Гусятині на газокомпресорній станції забруднюють повітря без дозволу. А з дозволом можна?