Подорож замками Тернопілля під час «Джура-фест-2013»

Поділитися

У рамках фестивалю 26 квітня об 11.30 в бібліотеці-музеї «Літературне Тернопілля» відбудеться презентація цікавих книг про наш край від Володимира Мороза – «Замки і фортеці Тернопілля» і «Тернопіль».
«Замки і фортеці Тернопілля». Книгу присвячено історії оборонних споруд на теренах частини Поділля, Волині та Галичини, що лежать у межах Тернопільської області. Основну увагу автор приділяє укріпленням, які виникли та еволюціонували у проміжку між XI та XVIII століттями і належить до категорій фортеця, замок, форт. У книзі описано повністю або ж частково збережені середньовічні та ранньомодерні укріплення. Автор також акцентує увагу та історико-архітектурному середовищі, що сформувалося «у затінку» – під захистом мурів. Перед очима читачів постає калейдоскоп людей, подій, старожитностей і легенд.
Фотоальбом «Тернопіль» – про минуле Тернополя, про багату колекцію культурних пам’ятників і мальовничих краєвидів міста. У книзі представлено багато фотографії як сьогодення, так і минулих часів, що мають велику культурну цінність. Унікальні авторські фотографії, текст українською, англійською та польською мовами роблять цей фотоальбом надзвичайно цінним подарунком як для самих тернополян, так і для гостей, що бажають поринути в минуле Тернополя, доторкнутися до його святинь, оцінити сьогодення, відпочити й отримати силу-силенну нових вражень.

Депутати заберуть в Текстерно 3 гектари землі? Що буде з землею далі?

«Ух-радіо» – перша в рейтингу радіостанцій Тернополя