Валентин Хоптян: «Жодна дільнична лікарня в Тернопільській області закриватися не буде»

Поділитися

Голова облдержадміністрації Валентин Хоптян наголосив, що підтримує  ініціативи по створенню сучасних медико-соціальних комплексів, що об’єднуватиме лікарську амбулаторію, центр екстреної медичної допомоги та центр догляду за людьми похилого віку в районах області.

«Є ряд проблем, пов’язаних із функціонуванням таких дільничних лікарень – люди не хочуть щоб їх закривали.  Але ж часто тут лікується незначна кількість пацієнтів. Тому те, що порекомендував Леонід Якимович заслуговує на увагу – запропоновано новий підхід, який дозволить зберегти ці лікарні, дещо в іншому плані – надання допомоги людям похилого віку, одиноким. Ми обов’язково вивчимо цю пропозицію, а сьогодні започатковуємо проект зі створення такого центру в Ілавче», –  каже голова облдержадміністрації Валентин Хоптян.

Він також відзначив як позитив ініціативу університету створити на базі центру осередок для навчання студентів-медиків.

 

«Деякі політики спекулюють на даному питанні і поширюють серед людей інформацію, що нібито влада планує закривати лікарні, дільничі лікарні. Так от, я хочу офіційно запевнити жителів області, жодна дільнична лікарня в Тернопільській області закриватися не буде! Ми будемо їх перепрофільовувати, об`єднувати, ремонтувати, де це потрібно. Таким шляхом влада області працює вже два роки».

Хто переможе : чесний депутат чи хлопці „спортивної тіло будови” в міській раді Тернополя?

Іван Стойко зустрівся з виборцями Чорткова, Заліщиків, Борщева та Скали-Подільської.