Фахівці Держфінінспекції в Тернопільській області у відділі освіти Монастириської райдержадміністрації виявили більше 200 тис. гривень фінансових втрат

Поділитися

Інспекторами було виявлено найбільшу суму порушень в частині покриття витрат сторонніх юридичних осіб на загальну суму більше 98 тис. гривень, а саме при виставленні рахунків орендарям за надані послуги з опалення приміщень в розрахунок витрат не включено заробітну плату опалювачів котелень.
Крім цього, за рахунок коштів районного бюджету покрито витрати за спожиті комунальні послуги, які повинні здійснюватись з державного бюджету в сумі більше 12 тис. гривень.
В ревізійному періоді, кошти утримані із заробітної плати працівників по проведених перерахунках за минулі роки в загальній сумі більше 76 тис. гривень не перераховано до районного бюджету, чим завдано йому збитків на вказану суму.
Також було виявлено, що за невідпрацьований робочий час, (під час перебування на лікарняних) нараховано та виплачено працівникам заробітну плату в сумі майже 9 тис. гривень. В результаті проведення незаконних виплат заробітної плати зайво перераховано в державні цільові фонди кошти в сумі 3 тис. гривень.
Інспекторами було зафіксовано, що через внесення неправдивих даних до первинних бухгалтерських документів, допущено зайве списання товарно-матеріальних цінностей (продуктів харчування, бензину) на загальну суму більше 3 тис. гривень.
Також інспекторами було виявлено порушення, пов’язане з невідображенням в бухгалтерському обліку кредиторської заборгованості з постачальниками комунальних послуг на суму майже 395 тис. гривень.
В ході ревізії було забезпечено відшкодування збитків на загальну суму 92 тис. гривень та усунуто інших порушень фінансової дисципліни на суму 395 тис. гривень.
За наслідками ревізії на 17 осіб складено протоколи про адміністративні правопорушення.
Про результати ревізії проінформовано прокуратуру району, повідомляє прес-служба Держфінінспекції
в Тернопільській області

Якщо тернополян не можна „купити”,їх можна… засудити

Кожен п’ятий житель Тернопільщини зареєстрований ВКонтакте