Якщо тернополян не можна „купити”,їх можна… засудити

Поділитися

 

Так можна охарактеризувати дії забудовника в справі нелегальної забудови по вул. Острозького.

Більше року тому спираючись на рішення Виконкому Тернопільської міської зради підприємливі ділки вирішили збудувати на внутрішньо-будинковій території по вул. Острозького будинок.

Як в нас в Тернополі, останніми роками, повелося мешканців про це ніхто не запитав.

Порушивши біля 8 пунктів Державних Будівельних Норм, за підтримки „криші” в міській зраді Тернополя підприємець почав зносити зелені насадження та господарські будівлі тернополян.

Ні підкупи, ні погрози, на кшталт : „ми Вас закатаємо в асфальт” чи „ти будеш кров’ю ха..ати” не зломили мешканців (звернення з приводу погроз життю та здоров’ю офіційно зареєстровані в УМВСУ).

Вичерпавши всі прийоми 90-стих років підприємці „з великої дороги” вирішили так: якщо людей не можна купити, – їх можна засудити.

Звернулись до суду з вимогою заборонити людям захищати свою при будинкову територію. Оремо з громадян та з громадської організації вимагають біля 16000 грн. морального збитку в користь забудовника.

30.04.2013р. людей запросили в суд. Суддя вислухав обидві сторони.

Громадяни просили надати , для початку, матеріали для ознайомлення . Оскільки не розуміють в чому їх звинувачують. Суддя , своїм рішенням постановив надати людям позовні заяви з додатками.

І тут розпочався „цирк”. Саме цирк. Інакше як можна назвати спільні дії представника забудовника та „клерка” суду. Як тільки суддя вийшов, „клєркша” зобов’язала мешканців отримати позовні заяви без додатків.

Тим самим грубо порушивши постанову судді та закон.

Чому так відбулось, думаю, пояснювати непотрібно.

Цього ж дня рекомендованим листом голова громадської організації, за дорученням громадян, звернувся із письмовим звернення про отримання додатків до позовної заяви.

Пройшло 2 тижні. Документи не надані.

Чергове засідання призначено на 22 травня 2013р. о 11.00год.

Бажаючі прийти на засідання, морально підтримати Тернополян в їх боротьбі, та поглянути на „клєркшу” що ігнорує доручення суддів, просимо зголоситись за номером тел.0679963258.

 

 

P.S. Велике прохання до керівництва Тернопільського міськрайонного суду: провести з працівницею міськрайонного суду додаткові навчання з питань ведення діловодства , документообігу та дотримання норм чинного законодавства України.

Хто буде найкращий у другому півфіналі Євробачення-2013? (опитування)

Фахівці Держфінінспекції в Тернопільській області у відділі освіти Монастириської райдержадміністрації виявили більше 200 тис. гривень фінансових втрат