Як у Тернополі будують “рай” методами Бухенвальду

Поділитися
– Ну як, байки склали?

“Брехати – не ціпом махати” стверджує українська мудрість. Саме таке враження склалось в журналіста тернопільської інтернет-газети “ПРО ВСЕ” від прес-конференції чиновників у Тернопільському прес-клубі на тему:«Двомісячник благоустрою – підбиття підсумків». Гості прес-клубу: Владислав Стемковський – заступник міського голови Тернополя і
Олег Соколовський – заступник начальника управління ЖКГ міськради-начальник відділу благоустрою та екології розповідали як комунальники, а разом з ними і підприємства, організації, вузи прибирали Тернопіль, загалом – 15 тисяч людей! Чистили місто аж 80 навчальних закладів міста (де вони стільки нарахували?!).


Таким чином чиновники ніби переклали провину на те, що наше місто  брудне на всю громаду міста. Проте, що місто курява досі стоїть жахлива – ні слова. Як і про те, що більше пів сотні працівників комунального підприємства, яка займалось прибиранням центральних вулиць, звільнено. На їх заміну взято аж… дві машини потрібного приватного підприємства. Водії цих “пилососів” розповіли неофіційно журналісту “ПРО ВСЕ”, що на зміну, на папері, їм дають 170 літрів пального, а заливають в бак – 70. І будь мудрий – виконуй план. З такими темпами, вони Тернопіль ніколи не приберуть. Щоб хоч трохи згладити ситуацію – двірників ЖЕКів почали “довантажувати” центральними вулицями.

Таким брудним Тернопіль не був ще за останні 20 років ніколи, а чиновники заявили про виконання плану з прибирання на 104,5%!

Здивувала цифра мерії “студентської столиці”, де діти не вчаться, а разом з викладачами почистили 120 гектарів території, зробили обрізку 3200 дерев, посадили 12 тисяч метрів квадратних квітників.

Ще більший шок від цифри, що в  рамках двомісячника відремонтовано 400 ігрових майданчиків! Де???  А з одного квадратного метра на дамбі, за статистикою мерії, збирали до тони бруду! Це вони там шахти копали? Це було б смішно, якби не було так сумно. Про інші “статистичні дурниці”, про неймовірний ремонт вулиць у Тернополі (на 53% – ямковий ремонт! 25 тисяч метрів квадратних асфальту відрезерували обладнанням, яким дуже тішиться пан Стемковський, бо воно коштує мільйон гривень. До чого така б радість?)
І на всьому цьому смітнику влада планує мати… катальповий рай. Кажуть чиновники, що всі висаджені саджанці катальпи прижилися.

Інтимна гігієна жінки – запорука її здоров’я та краси

Як захиститися від неправомірних дій міліції