На Тернопільщині гине риба

Поділитися

Слідкуйте за власними вчинками та не порушуйте природоохоронного законодавства…

Під час святкових днів, коли більшість жителів Тернопільщини відпочивала до Державної екологічної інспекції у Тернопільській області надійшла інформація щодо загибелі риби. Працівники Держекоінспекції відреагували відразу та виїхали на обстеження місцевості у середу, 8 травня.

Хоча держінспектори виїхали на територію Міського ставу, що знаходиться у м.Збараж миттєво, проте кількість виявленого факту загибелі риби – плотви була незначною, всього 30 штук. Спеціалістами відділу інструментально-лабораторного контролю Державної екологічної інспекції на місці було відібрано проби та проведено аналіз води. Перевищення гранично допустимої концентрації забруднюючих речовин у ставі не встановлено.

Також 10 та 11 травня працівниками Держекоінспекції було проведено рейдові перевірки, щодо недопущення забору пісково-граничної суміші в прибережній захисній смузі на території Заліщинського та Монастириського району. Рівень води на даний час у р.Дністер унеможливлює заїзд транспортних засобів для вивозу суміші , у зв’язку з цим фактів забору пісково-гранітної суміші не встановлено.

Окрім цього 11 та 12 травня Держекоінспекцією було проведено рейд на території Касперівського водосховища Заліщинського району стосовно недопущення фактів браконьєрства та вимог щодо об’єкту природно заповідного фонду. Фактів перебування плавзасобів на моторних човнах не встановлено, проте державними інспекторами було вилучено безхазяйні заборонені сітконосні матеріали. Також у селі Устя Зелене Монастириського району, біля р.Дністер працівниками інспекції затримано 3 браконьєрів. У любителів незаконної риболовлі було вилучено 2 сітки, складено три протоколи та притягнуто до адміністративної відповідальності згідно з чинним законодавством.

До закінчення Нересту залишилося зовсім небагато, тому Держекоінспекція вкотре звертається до усіх Тернополян та наголошує про сувору заборону вилову риби з порушенням правил рибальства, а також торгівлі рибою та продуктами її переробки без підтверджуючих на те дозвільних документів.

Всі вище перераховані події, які відбулися на минулому тижні, в черговий раз показують нам те, що слід бути обачними та слідкувати за власними вчинками не порушуючи при цьому природоохоронного законодавства, адже здійснення державного та громадського контролю завжди знаходиться на постійному контролі Держекоінспекції у Тернопільській області.

Прес-служба ДЕІ в Тернопільській області

Від раку помер один із нардепів з Тернопільщини

Сьогодні день народження в духовного гуру тернопільських “козенят”