Відбувся суд за підпал ресторану “Стожари”

Поділитися

 

У грудні 2009 року, зустрівшись поблизу м. Луцька із невстановленою досудовим слідством особою, громадянин К. отримав від останньої замовлення на знищення шляхом підпалу ресторану “Стожари”, який розташований  в с.Ліски Збаразького району Тернопільської області. Отримавши завдаток К. організував стійке злочинне об’єднання, в яке увійшли: громадяни М., С., В, П. У створеній організованій групі були розподілені ролі кожного із її учасників.

Громадянин К. керував діями цієї організованої групи та спостерігав за оточуючою обстановкою для попередження про появу працівників чи інших сторонніх осіб під час того, як вони здійснювали підпал “Стожар”.

Громадянин П. виконував роль водія автомобіля та брав безпосередню участь у підпалі будівлі ресторану.

Громадянин М. придбав знаряддя злочину — пластмасові  відра з кришками, наповнив їх бензином і також брав участь у підпалі ресторану.

Громадянин С. та В. брали участь у підпалі будівлі ресторану, обливши зовнішній кут її деревної конструкції бензином.

У вечірній час 23.12.2009 р. злочинці прибули до супермаркету “Там Там”, що знаходиться в м. Луцьк і придбали чотири відра. В подальшому на заправній станції АЗС “Сервіс”, що знаходиться в Рівненській області, ними було залито в дані відра бензин. Після цього вони вирушили до місця вчинення злочину в напрямку м.Тернопіль.

Прибувши до ресторану, злочинці побачили, що в ньому є відвідувачі, тому вирішили відкласти підпал до закриття закладу о 4 год ночі.

Зі спливом часу переконавшись, що ресторан “Стожари” зачинений і в ньому немає відвідувачів, злочинці по черзі вилили із відер бензин та дерев’яні стіни будівлі і підпалили ресторан. Після чого, вирушили на своєму автомобілі в напрямку м.Луцьк.

По дорозі в лісосмузі спалили кросівки, в яких був один із підпалювачів, та пусті відра, в яких знаходився бензин.

В м. Луцьк громадянин К. отримавши решту коштів від замовника, розподілив їх між учасниками даної організованої злочинної групи. Ця сума складала по 1000 грн. кожному.

Внаслідок пожежі було знищено приміщення розташованого в с. Ліски Збаразького району Тернопільської області ресторану “Стожари”. Загальний розмір завданої злочином матеріальної шкоди становить 3 531 352 грн.

Суд засудив громадянина С. за ч.3 ст.28, ч.2 ст.194 КК України (умисне знищення або пошкодження майна шляхом підпалу, що заподіяло майнову шкоду в особливо великих розмірах) на 6 років позбавлення волі з конфіскацією майна, громадянина В. на 5 років позбавлення волі, громадянина П. на 6.5 років позбавлення волі,  громадянина М. на 6.6 років позбавлення волі, громадянина К. на  7 років позбавлення волі.

 

Людмила Залецька. Прес-секретар апеляційного суду Тернопільської області

19 травня – день вшанування пам’яті жертв політичних репресій

Правила безопасного шопинга в сети