Вперше в Україні вшанували еколога світового рівня!

Поділитися

23 травня по вулиці Винниченка,13 відбулося урочисте відкриття меморіальної таблиці екологу та природодосліднику Миколі Чайковському, який проживав у цьому будинку та створив поруч заповідний куточок. Зараз цей куточок називається “Заповідний куточок імені Миколи Чайковського”. За життя Микола Петрович облаштував багато зелених заповідників (напр. національний природний парк “Дністровський каньйон”), він самовіддано любив природу і докладав чималих зусиль, щоб зберегти її.
Вшанувати пам’ять Миколи Чайковського прийшли друзі, колеги, однодумці, студенти, ну і звичайно сусіди. Урочисто відкривали дошку ініціатори її створення – голова громадської ради з питань екології та житлово-комунального господарства Тернопільської міської ради Олександр Філь, голова Ради Екологічного клубу «Край» Галина Проців, а також завідувач кафедри геоекології і методики викладання екологічних дисциплін Тернопільського національного педагогічного університету ім. В.Гнатюка Царик Любомир Петрович.
Хочеться наголосити, що це перший масштабний захід вшанування пам’яті еколога, який відомий на усю країну. Дуже важливо, щоб ми не забували таких людей, щоб ми не занедбали доброї справи Миколи Чайковського.

Софія Урбан

Чи доб’ються правди мешканці вулиці Орлика у Тернополі?

Готель Софії Ротару, де ніч коштує від 4 до 12 тисяч гривень, у Ялті не найдорожчий