Необхідно вкластись у 15 днів

Поділитися

 

Наше підприємство виписало податкову накладну 28 травня, проте не зареєструвало її у Єдиному реєстрі податкових накладних. Чи можливо зареєструвати цю накладну після 13 червня?

Відповідають фахівці відділу взаємодії із ЗМІ та громадськістю Тернопільської об’єднаної ДПІ.

Ні, оскільки по закінченню 15 календарних днів за датою виписки податкової накладної платник податку втрачає можливість реєстрації в Єдиному реєстрі не тільки такої податкової накладної, а й будь-яких розрахунків коригування до неї.

 Відсутність факту реєстрації платником податку-продавцем товарів податкових накладних в Єдиному реєстрі та порушення порядку заповнення такого документа не дає права покупцю на включення сум податку на додану вартість до податкового кредиту. Варто мати на увазі, що це не звільняє продавця від обов’язку включення суми ПДВ, вказаної в податковій накладній, до податкових зобов’язань за відповідний звітний період.

Необхідно зважити й на те, що покупець не матиме права на внесення змін до податкового кредиту і розрахунок коригування до такої податкової накладної, але це не звільнятиме продавця від необхідності збільшення своїх податкових зобов’язань у разі перегляду цін за такою поставкою.

Зарплатні борги на Тернопільщині зменшились

Трускавець: квартирний «карамболь» від тернополян