Цієї осені Кремль може спровокувати розкол в Партії регіонів

Поділитися


Нова тактика Путіна із «завоювання» України – підкуп лідерів Партії регіонів

«Головної складовою нової тактики Кремля і одночасно останнім шансом для Путіна втягнути Україну в Митний союз буде не стільки інформаційна війна із залякуванням можновладців та великого бізнесу, скільки фінансування проросійських груп в середині Партії регіонів та підкупу окремих її лідерів». Про це повідомив директор Центру зовнішньополітичних досліджень ОПАД Сергій Пархоменко.

«Єдиний шанс для Росії – зірвати прийняття законів, які є необхідними для отримання Україною асоціації з ЄС. Для цього треба буде або спровокувати опозицію на чергове блокування, що все одно не є гарантією результату, або, щонайвірогідніше – організувати саботаж прийняття законів з боку самої Партії регіонів. Тут президент РФ може зробити ставку на представників еліт Криму та Донбасу, які ментально і економічно тяжіють до Росії», – каже політолог.

«Не виключено, що така тактика пришвидшить розкол в правлячій партій і поставить Віктора Януковича в дуже складне становище. І це Путін прекрасно розуміє. Для нього ангажування окремих груп в середовищі ПР – більш надійний шлях, ніж сподіватися на того ж Медведчука, який так досі і не зміг ефективно організувати контр кампанію проти асоціації України з ЄС», – додає Сергій Пархоменко.

На Тернопільщині 402 справи вирішено на користь бюджету

Визначення звичайної ціни: чекайте змін з вересня