У Києві зносять гостинний двір – в Тернополі – Острозького

Поділитися

 

Тільки яничари свого народу можуть мовчазно потурати нечесним на руку підприємцям та знищувати історію рідного краю.

Саме так а не інакше можна охарактеризувати ситуацію із станом забудови історико-архітектурного поясу по вул.Острозького.

Нагадаю коротко суть справи: рішенням Виконавчого комітету Тернопільської міської зради в 2011р. було дано дозвіл на будівництво багатоповерхового будинку в межах охоронної зони пам’ятки архітектури.

Організоване злочинне угрупування (працівники Тернопільської міської зради) „Свєтулька і Хвостяк” підготувало рішення згідно якого :

– зносяться будівлі мешканців (без згоди останніх);

– порушуються 6 пунктів Державних Будівельних Норм;

– вирізають всі зелені насадження на внутрішньо будинковій території…

В квітні 2012р. мешканці встали на захист своїх прав та історичної спадщини Тернополя. Їм погрожували : „закатаємо в асфальт”, „будете кровю х..кати”, ви нічого не доб’єтесь. Це будівництво „кришують” депутати. …

За рік часу боротьби можна підвести певні підсумки: будівництво таки точно кришують депутати. Інакше вже давно незаконне рішення  сесією було б скасоване.

Представників організованого злочинного угрупування „Свєтулька і Хвостяк”, з штату міськзради ніхто звільняти не збирається.

А мешканців подали до суду з цікавим формулюванням: заборонити останнім захищати від знищення власні господарській будівлі та дозволити будівництво в історико – архітектурній частині міста.

Втім є ще надія: на початку літа 2013р. в мешканців відбулась зустріч із міським головою Тарнополя. Останній дав слово  про те , що рішення Виконкому скасують. Терміном початку підготовки рішення було визначене 30 червня 2013р.

Розуміючи напружений графік роботи останнього, та перепони підлеглих-хабарників, вважаю за доцільне сьогодні, в понеділок 05.08.2013р. направити на його ім’я інформаційний запит з проханням вказати дату та час скасування скандального рішення .

Правда переможе?

 

Голова Тернопільської обласної громадської організації «Тернопільські підсумки»                                    Білан Т.Б.

Мера Тернополя впіймали на неправді

За порушення законодавства у сфері охорони та використання надр підприємство з Чортківського району зобов’язано відшкодувати майже 1 мільйон гривень