Василь Деревляний виступив на захист прав жителя Тернопільщини, який став жертвою вибіркового правосуддя

Поділитися

Днями до народного депутата України, голови ТОО ВО «Батьківщина» Василя Деревляного звернулась громадянка Сороколіт Любов Миколаївна з приводу порушення прав її чоловіка Сороколіта Віталія Івановича. З вимогою: припинити безпідставне кримінальне переслідування громадянина Сороколіта В.І., звільнити його з під варти та відновити його порушенні права, народний депутат звернувся до прокурора Тернопільської області.
Арешт Сороколіта Віталія Івановича відбувся без основного процесуального документа, без якого не можливо вчиняти будь-які дії процесуального характеру – постанови про порушення кримінальної справи стосовно особи Сороколіт В.І. за ч. З ст. 212 КК України, повідомляє batkivshchyna.te.ua

Відповідно до Кримінально-процесуального кодексу України будь-які наступні дії правоохоронних органів, які були вчиненні в процесі досудового слідства без постанови про порушення кримінальної справи стосовно Сороколіт В.І. за ч. З ст. 212 КК України є незаконними, оскільки відбуваються з порушенням норм процесуального закону», – йдеться у депутатському зверненні Василя Деревляного до обласної прокуратури.

За словами народного депутата, згідно ст.121 Конституції України на органи прокуратури покладено обов’язок по нагляду за додержанням законів органами, які проводять оперативно-розшукову діяльність, дізнання, досудове слідство. Статтею 3 Конституції України передбачено , що Людина, її життя і здоров’я, честь і гідність, недоторканність і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю. Права і свободи людини та їх гарантії визначають зміст і спрямованість діяльності держави. Держава відповідає перед людиною за свою діяльність. Утвердження і забезпечення прав і свобод людини є головним обов’язком держави.

«Дана ситуація свідчить про те, що кримінальне переслідування громадянина Сороколіта В.І., містить ознаки вибіркового правосуддя, що є грубим порушенням принципу верховенства права та законних прав та основоположних свобод людини.

Тому, враховуючи наведене та керуючись статтею 16 Закону України «Про статус народного депутата України» прошу Вас, згідно Ваших повноважень та чинного законодавства України, припинити безпідставне кримінальне переслідування громадянина Сороколіта В.І., звільнити його з під варти та відновити його порушенні права В протилежному випадку буду змушений звертатись до Генеральної прокуратури України з метою проведення комплексної перевірки законності кримінального переслідування громадянина Сороколіта В.І. та притягнення винних осіб до встановленої законом відповідальності», – вимагає народний депутат.

Подаємо правильно оформлені документи для отримання електронного цифрового підпису

“Школа освітніх консультантів” – 2013