“Антитітушки” очолюють колону маршу УПА

Поділитися

В Києві під час маршу, присвяченому 71-річчю УПА, попереду колони марширує близько 20 молодиків в спортивних костюмах, як називають себе “антитітушками”, передає кореспондент УНН.

Групу очолює депутат від ВО “Свободи” Юрій Михальчишин. За його словами, завданням “антитітушок” є захист журналістів під час акцій ти мирних зібрань.

Крі того, на початку колони активісти несуть прапор України, за ним червоно-чорноний прапор УПА та стяги ВО “Свободи”.

Нагадаємо, під час мітингу опозиції 18-го травня поточного року журналістку “5 каналу” Ольгу Сніцарчук і фотокора видання “Комерсант” Владислава Соделя побила група молодиків. Міліціонери спостерігали за нападом, але не втрутилися в ситуацію. Слідчий відділ прокуратури міста Києва відкрив провадження за фактом неналежного виконання правоохоронцями своїх обов’язків. До відповідальності було притягнуто 15 міліціонерів.

Згодом кримінальне провадження щодо Вадима Тітушка, Сергія Приходька, Михайла Пшука та Андрія Ярошенка передали на розгляд до Шевченківського райсуду Києва, їх обвинувачували за ч.2 ст 296 ККУ (хуліганство) та за ст171 ККУ (перешкоджання журналістській діяльності).

На овочевій базі в Бірюльово знайшли машину зі зброєю

90% смертей від грипу припадає на літніх людей