“Іван Сила” – перший якісний український фільм, який можна подивитись у Тернополі

Поділитися

У цьому може переконатись кожен, відвідавши кінотеатри Тернополя, де саме проводиться демонстрація фільму “Іван Сила”. Автору цих рядочків пощастило потрапити на показ і поспілкуватися на прес-конференції у “Сінема Сіті” з героями фільму Віктором Андрієнком, Василем Вірастюком та Сергієм Конюшком.

 

Прототипом головного героя фільму став цирковий український силач Іван Фірцак, якого в 1928-му році визнали найсильнішою людиною планети. На піку своєї кар’єри, після того як в 1928 році він припинив виступати за кордоном і повернувся на Батьківщину.Фільм відтворює окремі сторінки життя молодого Івана, який достойно пройшов через серйозні випробування, змужнів і став непереможним сили і духу.
Дія фільму розгортається в Європі початку ХХ століття, тому всі до єдиного люди в кадрі, включаючи численну масовку, одягнені в історичні костюми, надані для картини чеською студією «Баррандов». Всі сцени зняті в живих будівлях і справжніх інтер’єрах тієї епохи, в теперішньому цирку. Крім того, і всі видовищні та силові трюки виконані у фільмі наживо.

На наш погляд, фільм “Іван Сила” надзвичайно потужний український  фільм, який цікаво дивитись як дітям, так і дорослим. Гра акторів, костюми, графіка, монтаж і тексти – на високому рівні. Знайти брак у фільмі не можливо, оскільки його там просто не має. Єдині нюанси – монтаж, коли Фікса (його грає Віктор Андрієнко) раптово поміняв своє ставлення до головного героя можна було зробити плавнішим і пам’ятник головному герою фільму трошки “випадає” по якості.

Після перегляду фільму, тернопільські журналісти мали змогу поспілкуватися з героями фільму.






10 осіб отруїлися на поминках

Оголошено список короткометражок, які змагатимуться за “Оскар”