24-річного молодика, який нападав на осіб неслов’янської зовнішності, засудили до 10 років тюрми

Поділитися

Дзержинський районний суд ухвалив вирок щодо 24-річного молодика, який після прочитання нацистської літератури вирішив “очистити” Харків від осіб “неарійських” рас. За 6 замахів на вбивство (ч. 2 ст. 15, п.1, 14 ч.2 ст. 115 КК України), а також незаконне зберігання вибухівки (ч.1 ст. 263 КК України) він отримав 10 років в’язниці. Про це УНН повідомили у прес-службі прокуратури м. Харкова.

“Свою вину злочинець не визнав, на судових засіданнях вів себе зухвало, ображав учасників процесу і навіть з’їв кілька аркушів матеріалів справи, які було йому надано для ознайомлення. Тому вирок суду був максимально суворим”, – зазначив старший прокурор прокуратури м. Харкова Олександр Бондаренко.

З 24 квітня по 13 травня 2012 року злочинець вчинив 6 замахів на вбивство громадян інших держав, а також українців, яких вважав пов’язаними з іноземцями. Для цього він спеціально приїжджав до Харкова з с. Безруки Харківської області, прихопивши з дому ніж, і в людних місцях обирав собі жертву. Прослідкувавши за нею, напади вчиняв він уже в малолюдних місцях, найчастіше ззаду. При цьому він обирав людей, які, на його думку, не могли вчинити йому спротиву, але двічі нападав зі спини одразу на двох осіб.

Крім того, при обшуку вдома в злочинця було знайдено осколково-фугасний снаряд та димову шашку.

Наразі вирок суду не набрав законної сили, оскільки не сплив строк апеляційного оскарження.

Ващука виписали з лікарні

Чи шкодить косметика здоров’ю?