Чемпіонат Європи з баскетболу U18 пройде в Донецьку

Поділитися

Чемпіонат Європи з баскетболу серед чоловіків (дивізіон B U18  ) пройде в Донецьку. Таке рішення 26 листопада оголосила ФІБА Європа за результатами засідання в Мюнхені. Про це повідомив Віце-прем’єр-міністр О.Вілкул, передає УНН з посиланням на прес-службу урядовця.

Раніше Рада ФІБА Європа затвердила перелік країн-господарів юнацьких та молодіжних чемпіонатів Європи у 2014 році, серед яких була й Україна. На проведення чемпіонату претендували Харків та Донецьк – два міста з числа тих, які приймуть у 2015 Чемпіонат Європи з баскетболу серед чоловіків “ЄвроБаскет 2015”.

“Спортивні свята міжнародного рівня відкривають Україну світові. У серпні цього року Україна успішно провела U16 чемпіонат Європи з баскетболу, який ФІБА Європа визнала кращим за всю майже 40-річну історію його існування. Чемпіонат U16 запалив нових юних зірок баскетболу, в тому числі і українських. Україна вдруге поспіль отримала право провести юнацький чемпіонат.Я впевнений, щоU18 також пройде на найвищому рівні та залишиться в серцях глядачів як найгостинніший турнір. Для країни, яка готується до проведення ЄвроБаскету 2015, такі чемпіонати дуже корисні, бо популяризують баскетбол та завдяки набутому досвідудопомагають якісно підготувати ще більш масштабні змагання”, – зазначив Віце-прем’єр-міністр, секретар Координаційного комітету з підготовки та проведення в Україні фінальної частини Чемпіонату Європи з баскетболу ЄвроБаскет 2015 О.Вілкул.

“Донецьк – вдалий вибір. Це місто має готову інфраструктуру та успішний досвід проведення великих спортивних подій. У Донецьку люблять спорт, зокрема, баскетбол. Ми розраховуємо, що мешканці цього міста будуть гостями на змаганнях U18. Провести юнацький баскетбольний турнір – це честь та велика відповідальність для міста. Я вважаю, що Донецьк успішно впорається з роллю господаря змагань”, – додав віце-прем’єр.

Одному з організаторів Євромайдану спалили автомобіль

Ольга Харлан визнана найкращою шаблісткою світу-2013