Директора кредитної спілки засудили до 12 років позбавлення волі

Поділитися

Апелляційний суд Донецької області виніс вирок керівнику філіалу обласної кредитної спілки “Союз пенсіонерів України” – 12 років позбавлення волі. Про це УНН повідомили у прес-службі прокуратури Донецької області.

Директор спілки з квітня 2007 по вересень 2008 року складав договори на оформлення кредитів та вносив до них неправдиві відомості про кредитування фізичних осіб. Після отримання коштів, зазначених у договорах він витрачав їх на власні потреби.
За період злочинної діяльності за рахунок залучених у громадян коштів, чоловік придбавав нерухоме майно та автомобілі. Загальна сума грошей, якими заволодів зловмисник склала понад 8 млн. грн. Внаслідок його протиправних дій шкода завдана більш ніж 700 потерпілим.

За цим фактом було порушено кримінальну справу за ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах), ч.2 ст.209 (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом у великому розмірі), ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем, якщо воно спричинило тяжкі наслідки), ч.2 ст.366 (службове підроблення, якщо воно спричинило тяжкі наслідки) КК України.

Вироком Ворошиловського районного суду м.Донецька обвинуваченого засуджено до 10 років позбавлення волі. Прокуратура Ворошиловського району м.Донецька оскаржувала це рішення у суді вищої інстанції. Апеляційним судом Донецької області підтримано позицію державного обвинувачення та збільшено покарання до 12 років позбавлення волі.

Зазначимо, що за даними Державної комісії з регулювання ринків фінансових послуг, в 2013-му році  кожен член – позичальник кредитної спілки на кінець періоду в середньому мав 10,7 тис. боргу по кредиту.

Начальник управління з суспільно – політичних питань та інформаційної діяльності заздрить голові Тернопільської облради?

***

У режимі суворої таємності “Бен – надал” звітував сам собі про 3 роки царювання в Тернополі

***

Знову аварія у Тернополі: як люди затримували п’яного водія (відео, фото)

***

На Тернопільщині працівники міліції затримали водія, який збив пішохода та втік з місця ДТП (Фото)

Завтра в Україні очікується до +22 градусів

У Тернополі вандали хочуть зірвати рок-концерт гурту Brevis?