Синоптики розповіли про апокаліптичну зиму

Поділитися

Західні синоптики прогнозують Україні цього року сильні та тривалі морози. А от вітчизняні метеорологи заспокоюють і говорять про доволі м’яку зиму. Чи справді на Україну чекають апокаліптичні морози, йдеться в сюжеті ТСН.Тиждень. Слід зазначити, що цього тижня змусив здригнутися Європу “Святий Юда”. Урагану такої сили тут не бачили останні 20 років. Навіть підготовлені, і, здавалося б, захищені країни не змогли врятувати своїх жителів. Пощастило українським сусідам: до Росії страшний “Юда” добрався значно ослабленим. Однак інший погодний рекорд – цього тижня мала й Україна: найтепліший день жовтня більш як за 100 років. Те, що діється з погодою цього року, ламає всі звичні теорії синоптиків і змушує боятися, що зима століття таки можлива.

Світ засипає снігами, заливає дощами, топить повенями і здуває шаленим вітром. За підрахунками науковців, у нерівних битвах із природними катаклізмами гине більше людей, ніж під час військових конфліктів. Наприклад, цього тижня справжнім полем бою стала північна і західна Європа – “Святий Юда” забрав 15 життів. У Нідерландах його назвали найпотужнішим за останні 20 років. Стихія перевертала автобуси, виривала з корінням сотні величезних дерев, а людей збивала з ніг і носила вулицями, мов паперових.

Шаленими вітрами і лютими морозами лякають і Україну. І поки вітчизняні метеорологи заспокоюють. “Я думаю, що зима загалом буде м’якою”, – зазначає метеоролог. Водночас інтернет рясніє повідомленнями про найхолоднішу зиму за останні сто років. Автори цих апокаліптичних прогнозів – американський метеоролог Джо Бастарді і німецький синоптик Домінік Юнг. Останній радить уже купувати теплий одяг, бо переконаний, що глобальне потепління цієї зими пройде повз Україну. “У вас будуть сильні, тривалі морози, особливо в січні-лютому, середня температура буде мінус 15 градусів удень і мінус 25 уночі”, – зазначив Домінік Юнг.

До таких прогнозі після повного провалу під час березневого снігового колапсу чиновники і комунальники готуються показово. А от архітектор Георгій Духовничий попереджає про небезпеку під час морозів. За його словами, можуть упасти будинки, які давно називають столичними пізанськими вежами. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що синоптики обіцяють теплу осінь.

Кореспондент ТСН Юлія Дячук.

Начальник управління з суспільно – політичних питань та інформаційної діяльності заздрить голові Тернопільської облради?

***

У режимі суворої таємності “Бен – надал” звітував сам собі про 3 роки царювання в Тернополі

***

Знову аварія у Тернополі: як люди затримували п’яного водія (відео, фото)

***

На Тернопільщині працівники міліції затримали водія, який збив пішохода та втік з місця ДТП (Фото)

 

YouTube вручив перші музичні премії

Завтра в Україні очікується до +22 градусів