Вирок стосовно “матері-героїні”, яка вбила двох прийомних дітей, залишили без змін

Поділитися

Сьогодні Апеляційний суд Луганської області залишив без змін вирок краснодонській матері-вбивці. Про це УНН повідомили у прес-службі прокуратури Луганської області.

26 березня ц.р. Краснодонський міськрайонний суд засудив до 15 років позбавлення волі Світлану Оклей, яка вбила двох прийомних дітей. При цьому чоловік С.Оклей Олександр засуджений до 4 років позбавлення волі, а старша дочка Юлія, яка допомагала приховати сліди злочину і брала участь у викраденні дитини, до 4,5 років позбавлення волі з відстрочкою виконання вироку в зв’язку з тим, що вона в даний момент вагітна.

Як повідомляв УНН, родиною Оклей з Краснодону зацікавилися після зникнення трирічної дівчинки з одного з сіл Краснодонського району.

Правоохоронці виявили дівчинку в Краснодоні в родині Світлани Оклей. Пізніше слідством було встановлено, що дівчинку викрали для того, щоб приховати від правоохоронців та соціальних працівників смерть прийомної доньки.

Викрадену дівчинку повернули додому здоровою і неушкодженою.

Правоохоронні органи встановили, що прийомна мати вбила першу усиновлену дитини в грудні 2010 року, другу – в лютому 2011 року. Вбитим дівчаткам ледь виповнилося три роки.

За словами начальника відділу прокуратури Луганської області Володимира Дорма, вбивство сталося внаслідок “жорстокого поводження з дітьми в сім’ї”. Крім того, на тілі третьої усиновленої дитини були виявлені множинні сліди побоїв та знущань.

Всього, за словами начальника відділу у справах дітей Краснодонського ДВК Олександра Квітки, сім’я виховувала п’ятьох власних дітей та трьох усиновлених.

Прокуратура міста Краснодона порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених пп.2, 4, 13 ч.2 ст.115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Також проти сімейної пари було порушено кримінальну справу за викрадення малолітньої дитини.

Слід зауважити, що до того, як були викриті злочини родини, Світлана Оклей отримала статус “Матері Героїні”.

Чому айтішники повинні вийти на #Євромайдан

Сьогодні у Тернополі перебуває мільярдер з особливою місією