19-річний юнак під впливом бойовиків скоїв наліт на пошту

Поділитися

Співробітники Слов’янського міського відділу міліції затримали 19-річного юнака, який вчинив розбійний напад на відділення пошти. Про це УНН повідомили у прес-службі Слов’янського МВ ГУМВС у Донецькій області.

У поштове відділення с. Рай-Олександрівка зайшов молодик, який приховував свою зовнішність і, погрожуючи обрізом мисливської рушниці, зажадав від співробітниць пошти гроші. Для більшої переконливості візитер вистрілив у підлогу. Жінки пояснили, що грошей у них немає, і продовжили виконувати свою роботу. Зловмисник розгубився та втік.

“Потрібно віддати належне співробітницям відділення зв’язку, – говорить начальник Слов’янського МВ Олександр Мельковський. – Вони повелися розумно і вибрали правильну тактику поведінки. Якби жінки показали переляк, стали кричати, грабіжник міг би повестися по-іншому. Як з’ясувалося пізніше, в обрізі у нього залишався ще один патрон. Але побачивши, що “захопити” пошту йому не вдається, зловмисник просто пішов геть”.

Завдяки професійним діям співробітників Миколаївського міського відділення міліції і карного розшуку Слов’янського міського відділу зловмисника вдалося незабаром затримати. Ним виявився 19-річний житель міста Миколаївки, у якого був виявлений і вилучений той самий обріз.

За цим фактом слідчим відділом відкрито кримінальне провадження за ст. 187 ч. 3 КК України – “Розбій, поєднаний з проникненням у приміщення”. Невдалому нальотчикові загрожує позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з конфіскацією майна.

Підозрюваний у вчиненому признався і розповів, що мисливську рушницю він викрав у місцевого жителя і самостійно зробив з неї обріз. Об’єктом злочину вибрав відділення пошти, оскільки його мати працює на одному з поштових відділень зв’язку району, тому роботу цієї структури парубок знає добре. А поштовхом до вчинення кримінального правопорушення став перегляд фільмів з епізодами пограбувань банків.

Нині правоохоронцями перевіряється інформація про причетність 19-го підозрюваного до вчинення низки інших протизаконних діянь, таких як крадіжка майна і втягнення до злочинної діяльності неповнолітніх.

Чорновол отримала журналістську премію імені Симоненка

22-річний молодик до смерті забив свого батька