Прокуратура Тернопільщини вимагає скасувати незаконні рішення, якими встановлено благодійні внески за отримання землі

Поділитися

 

Органами прокуратури області приділяється особлива увага питанням додержання земельного законодавства та захисту інтересів держави у земельній сфері, у тому числі щодо законності винесення органами виконавчої влади та місцевого самоврядування рішень про надання земельних ділянок у власність та користування.

 

Зокрема, проведеною прокуратурою Збаразького району перевіркою встановлено, що рішенням сесії однієї із сільських рад затверджено Положення про порядок організації розподілу та надання земельних ділянок для індивідуального житлового будівництва.

Одним із пунктів зазначеного документу депутати сільської ради встановили благодійні внески для громадян за видачу їм рішення сесії на отримання земельної ділянки для будівництва та обслуговування житлового будинку. Місцеві жителі мали б сплатити за отримання землі не менше 2000 грн., а не зареєстровані на території сільської ради громадяни – не менше 5 000 гривень.

Водночас, чинним законодавством не передбачено жодних вимог сплати коштів за отримання земельних ділянок вказаної категорії, окрім випадків продажу їх у встановленому законом порядку.

З врахуванням наведеного, прокуратурою району керівнику органу місцевого самоврядування внесено подання з вимогою скасувати незаконне рішення та притягнути до відповідальності винних посадових осіб.

 

Додатково:

Загалом, у поточному році прокурорами внесено органам виконавчої влади та місцевого самоврядування понад 500 документів прокурорського реагування, до відповідальності притягнуто майже 300 посадових осіб.

 

Прес-служба прокуратури Тернопільської області

СБУ на хабарі упіймала начальника митного посту

У Тернополі відбулася хода на підтримку новітніх політв’язнів