Прокуратурою вжито заходів щодо захисту інтересів територіальних громад у сфері містобудівної діяльності

Поділитися

 

Органами прокуратури області вживаються заходи реагування щодо наповнення місцевих бюджетів коштами на створення і розвиток інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури населених пунктів.

 

Прокурорськими перевірками виявлено непоодинокі факти ігнорування посадовими особами органів місцевого самоврядування та замовниками будівництва вимог Закону України «Про регулювання містобудівної діальності», відповідно до якого забудовники зобов’язані сплачувати кошти до місцевих бюджетів на створення і розвиток інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури населених пунктів.

Для прикладу, прокуратурою міста Тернополя встановлено, що всупереч вказаним вимогам закону між Тернопільською міською радою та 18 замовниками будівництва, які здійснювали забудову земельних ділянок у місті Тернополі, договори про пайову участь у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури міста не укладені. Це негативно вплинуло на формування дохідної частини місцевого бюджету та знизило ефективність та результативність роботи органу місцевого самоврядування.

Аналогічні порушення вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності виявлено прокурорами також у всіх районах області.

На бездіяльність посадових осіб органів місцевого самоврядування прокурорами відреаговано поданнями, за результатами розгляду яких до відповідальності притягнуто 11 посадовців місцевих рад.

Окрім того, за наслідками розгляду документів прокурорського реагування, органами місцевого самоврядування вжито заходів щодо укладення із забудовниками понад 40 договорів.

 

За активної позиції прокуратури до місцевих бюджетів стягнуто із замовників будівництва майже 1 мільйон гривень на створення і розвиток інфраструктури населених пунктів.

 

Прес-служба прокуратури Тернопільської області

Тернопільський нардеп знявся у “Майданівському вертепі”

В Індонезії карають порушників заборони на Новий рік