За минулу ніч українська влада втратила довіру ЄС – МЗС Литви

Поділитися
Припинити насильство і зробити негайні кроки для відновлення довіри закликала українську владу Литва, яка головує нині у ЄС.

У заяві міністра закордонних справ Литви Лінаса Лінкявічуса йдеться:

«Мій заклик до української влади – негайно припинити будь-які насильницькі дії і провокації, розслідувати всі випадки застосування сили і покарати відповідальних. Українська влада за останній час, особливо цієї вночі, втратила багато довіри. Тільки зробивши негайні кроки для дотримання європейських цінностей, вони можуть почати дорогу до відновлення довіри», – йдеться у заяві дипломата.

За словами Лінаса Лінкявічуса, події на майдані Незалежності показали «свідомий вибір, і що українська влада виступає проти європейського шляху, вибір, який абсолютно протилежний тому, про що президент Янукович говорив публічно».

Раніше своє обурення з приводу подій минулої ночі, коли силовики взяли участь в розчищанні барикад мирних акцій протесту в Києві, висловили верховний представник ЄС з питань зовнішньої та безпекової політики Катрін Аштон та держсекретар США Джон Керрі, повідомляє Радіо Свобода.

Держсекретар США вважає, що українці заслуговують на краще, ніж Янукович

Звернення голови обласної ради Василя Хомінця до жителів Тернопілля