9 січня громада Тернопільського району почне судові баталії з прокуратурою

Поділитися

30 грудня 2013 року відбулось судове засідання у Тернопільському окружному адміністративному суді за позовом Тернопільської районної прокуратури до Тернопільської районної ради щодо скасування пункту 10 Підняти прапор Євросоюзу на адміністративному будинку Тернопільської районної ради. Рішення Тернопільської районної ради №347 від 02.12.2013 року «Про суспільно-політичну ситуацію в Україні». (Текст Звернення та рішення в повному обємі подаємо нижче). За пів години до судового засідання Тернопільська міська прокуратура, яка в даному засіданні виступала від імені Тернопільської районної прокарутури заявила додаткові позовні вимоги, а саме скасувати пп 1,2,3,4,9 даного рішення. Захист попросив перенести розгляд для того, щоб належним чином підготовитись. Прокурор заперечувала. Суддя Бабюк П.М. задовільнив клопотання захисту. Суд перенесено на 9.01.2014 року на 12 год.

 

 

(Повний тест звернення та рішення Тернопільської районної ради №347 від 02.12.2013 року)

 

Про суспільно-політичну ситуацію в Україні

 

Ми, депутати Тернопільської районної ради, глибоко обурені діями Президента України Віктора Януковича та Прем’єр-міністра України Миколи Азарова. Незважаючи на те, що більшість громадян України прагне жити у вільній, демократичній та заможній європейській спільноті, Президент України 29 листопада 2013 року відмовився у Вільнюсі підписати угоду про Асоціацію між Європейським Союзом та Україною.

Діюча влада пішла на свідоме та грубе порушення статті 11 Закону України «Про засади внутрішньої і зовнішньої політики», якою передбачена інтеграція України в європейський політичний, економічний, правовий простір з метою набуття членства в Європейському Союзі.

В ніч на 30 листопада 2013 року на Майдані Незалежності в Києві було скоєно чергову наругу над Конституцією України, демократичними європейськими засадами, про які впродовж півтора року говорила центральна влада на чолі з Президентом України. Мирне зібрання прихильників євроінтеграційного поступу України влада віддала на поталу беркутівцям. Замість того, щоб виконувати обов’язки, покладені на них та боротися з організованою злочинністю, озброєні до зубів спецпідрозділи пішли проти мирних, молодих та неозброєних людей, які зібралися для того, щоб висловити власну точку зору. Це пряме порушення прав людини і свободи слова.

Цинізм центральної влади перейшов всі межі. Злочинні дії влади, які бачили мільйони українців по телебаченню, спрямовані проти українського народу. Жодна держава не повинна воювати проти власного народу. На жаль, в Україні це стало можливим.

Побоїще мирного зібрання на Майдані Незалежності є початком кінця легітимності Президента України Януковича та Прем’єр-міністра України Азарова.

Враховуючи неспроможність Президента України та Кабінету Міністрів України забезпечити демократичний процес в державі, а також захистити права, свободи та законні інтереси громадян України, Тернопільська районна рада

 

ВИРІШИЛА:

1. Прийняти звернення:

– до Президента України Януковича В.Ф. про дострокове припинення ним повноважень, шляхом подачі у відставку;

– до Кабінету Міністрів України про складання повноважень всіма членами уряду;

– до Верховної Ради України про саморозпуск.

2. Вимагаємо у Генеральної прокуратури України всебічного, об’єктивного та відкритого розслідування кривавої розправи на Майдані Незалежності.

3. Вимагаємо невідкладної відставки керівників силових структур, котрі були причетні до побиття мітингувальників на Майдані та притягнення їх до кримінальної відповідальності за скоєне.

4. Вимагаємо негайного розпуску спецпідрозділу «Беркут» та притягнення до кримінальної відповідальності, як керівників так і виконавців, винних у кривавій розправі на Майдані Незалежності.

5. Вимагаємо негайних перевиборів парламенту.

6. Прийняти звернення до правоохоронних органів з вимогою не виконувати злочинних наказів та перейти на бік народу, якому присягали на вірність.

7. Звертаємося до всіх жителів району, враховуючи небезпеку, яка нависла над Україною, масово включитися у підтримку Київського Майдану.

8. Рекомендувати сільським та селищним радам провести свої сесії «Про суспільно-політичну ситуацію в Україні».

9. Звернутися до керівників промислових та сільськогосподарських підприємств району підтримати страйк до завершення Київського майдану.

10. Підняти прапор Євросоюзу на адміністративному будинку Тернопільської районної ради.

11. Дане рішення оприлюднити в засобах масової інформації та розмістити на інтернет-сторінці Тернопільської районної ради.

12. Контроль за виконанням даного рішення доручити постійній комісії районної ради з питань регламенту, депутатської етики та організації роботи районної ради і місцевого самоврядування.

 

 

 

 

Голова районної ради В.С. ДІДУХ

 

 

На захист рішення Тернопільської районної ради до суду прийшла група депутатів від фракцій ВО «Свобода» і ВО «Батьківщина» та представники громади району.

 

Страйковий комітет Тернопільського району закликає депутатів та громадськість району захистити законне рішення Тернопільської районної ради №347 від 02.12.2013 року «Про суспільно-політичну ситуацію в Україні» на яке Тернопільська районна прокуратура подала адміністративний позов.

 

Слава Україні! Героям Слава!

 

Страйком. 30.12.2013 року.

Визначено найкращих і найгірших акторів 2013 року

П’ятиметровий астероїд впав на Землю