П’ятиметровий астероїд впав на Землю

Поділитися

П’ятиметровий астероїд 2014 AA увійшов в атмосферу Землі над Атлантикою вранці в четвер, через добу після того, як він був виявлений; швидше за все, небесне тіло повністю зруйнувалося і не долетіло до Землі, передє РІА Новини з посиланням на матеріали Центру малих планет Міжнародного астрономічного союзу.

Цей випадок став другим в історії, коли небесне тіло, яке впало на Землю. було відкрито до падіння. Перший раз це відбулося в 2008 році, коли астероїд 2008 TC3 був відкритий приблизно за день до того, як його уламки впали на території Судану.

Астероїд 2014 AA був виявлений вранці 1 січня на американській обсерваторії Маунт- Леммон. Астрономи провели серію вимірів, за підсумками яких встановили, що вже через добу об’єкт повинен впасти на нашу планету.

“Практично точно, що 2014 AA увійшов в атмосферу Землі 2 січня приблизно о 04.50 за Гринвічем”, – йдеться в повідомленні.

Згідно з розрахунками Стівена Чеслі з Лабораторії реактивного руху НАСА, найбільш ймовірний район падіння простягається від центральної Америки до східної Африки. “Малоймовірно, що 2014 AA пережив вхід в атмосферу, оскільки він порівнянний за розмірами з 2008 TC3 “, – йдеться в повідомленні.

Розмір астероїда 2014 AA становив від 3 до 5 метрів.

9 січня громада Тернопільського району почне судові баталії з прокуратурою

Коменданти Євромайдану підрахували, що у новорічну ніч гімн співали більше 200 тис. українців