Коменданти Євромайдану підрахували, що у новорічну ніч гімн співали більше 200 тис. українців

Поділитися

На Майдані Незалежності гімн України виконували під час новорічної ночі більше 200 тис. людей. Про це повідомив на брифінгу у Штабі національного спротиву один з комендантів Євромайдану Степан Кубів, передає кореспондент УНН.

С.Кубів розповів, що вони знімали виконання гімну українцями під час новорічної ночі з горища Будинку профспілок. “Підраховано приблизно, коли ми співали гімн України, участь брали більше 200 тис. людей. Як це буде все зафіксовано в Книзі рекордів Гіннеса, ми поки чекаємо від них повідомлення”, – сказав він.

При цьому Михайло Блавацький уточнив, що в Індії, коли співали гімн країни і потрапили до рекорду Гіннеса, було зафіксовано 120 тис. людей. Тому, за його словами, якщо буде враховано справжню кількість людей, які співали український гімн на Майдані Незалежності, то “рекорд не за горами”.

У свою чергу інший комендант Євромайдану Сергій Аверченко додав, що фахівці Книги рекордів Гіннеса мають 10 днів, аби оприлюднити свої результати щодо виконання українцями гімну на Майдані Незалежності.

П’ятиметровий астероїд впав на Землю

Уряд Канади просять про санкції проти керівництва України