Помічниця нового губернатора Тернопільщини “погоріла” на 14 гектарах землі

Поділитися

Тернопільська інтернет-газета “ПРО ВСЕ” писала про скандальну ситуацію з 14 гектарами землі, які хотіли вилучити у калік та дітей інвалідів депутати.

22 жовтня минулого року, ще до Майдану, постійна комісія з питань соціальної політики та праці, міграції, у справах пенсіонерів, ветеранів та інвалідів Тернопільської обласної ради під головуванням свободівки Марії Чашки (рижа така, вічно викрикала на сходах театру, замість виконувати свої службові обов’язки в управлінні соціального захисту) прийняла вкрай не логічне рішення № 361/61.У ньому не згадано про 14 гектарів землі, які вилучають у двох комунальних установ. Керівники цих комунальних закладів – Петриківського обласного геріатричного пансіонату Степан Глушок та Петриківського обласного комунального дитячого будиноку-інтернату Михайло Новосад “міняють” нібито добровільно землю своїх установ в межах села Петриків на “де вділять” у Тернопільському районі. Вділити землю має Головне управління Держземагенства у Тернопільській області, яке підпорядковане голові Тернопільської облдержадміністрації. Губернатором тоді був Хоптян і тому чітко проглядався зв’язок свободівців з регіоналами. Сьогодні в обласній прокуратурі порадували журналістів, які добивались правди:

Офіційне повідомлення
На Тернопільщині попереджено незаконне вилучення земельної ділянки вартістю понад 7 млн грн
Завдяки втручанню прокуратури Тернопільського району попереджено незаконне вилучення земельної ділянки площею 14 га вартістю понад 7 млн грн.
Перевіркою встановлено, що рішенням сесії Петриківської сільської ради від 20 грудня 2013 року припинено право постійного користування земельною ділянкою площею 10 га обласному комунальному дитячому будинку-інтернату та земельної ділянки площею 4 га обласному геріатричному пансіонату.
Однак, при підготовці та прийнятті рішення сільрада вилучила земельні ділянки за відсутності згоди та відповідної заяви землекористувача.
Прокуратура внесла подання, за результатами розгляду якого незаконне рішення скасовано, винну посадову особу притягнуто до відповідальності.

Прес-служба прокуратури Тернопільської області

Тобто, щоб не ганьбити Марію Чашку, яка ініціювала цей процес, крайнім зробили Петриківську сільську раду і зятя ще одного майданівця Василя Турецького.

Рішення 
постійної комісії з питань соціальної політики та праці, міграції, у справах пенсіонерів, ветеранів та інвалідів Тернопільської обласної ради

Розглянувши звернення Петриківського обласного комунального дитячого будинку-інтернату від 17.10.2013 року № 338 та комунальної установи Тернопільської обласної ради «Петриківський обласний геріатричний пансіонат» від 17.10.2013 року № 514, враховуючи той факт, що земельні ділянки с/г призначення для підсобних господарств цих комунальних установ обласної ради знаходяться в межах населеного пункту с. Петриків Тернопільського району, згідно генерального плану с. Петриків віднесені до земель житлової, громадської та садибної забудови, постійна комісія.
ВИРІШИЛА:
1. Рекомендувати комунальним установам Тернопільської обласної ради звернутися до Головного управління Держземагенства у Тернопільській області з клопотанням про надання земельних ділянок відповідної площі для ведення підсобного господарства, врахувавши потребу у забезпеченні високої продуктивності сільськогосподарського виробництва та родючості земель.
2. За умови надання Головним управлінням Держземагенства у Тернопільській області земельних ділянок для ведення підсобного господарства, погодити вилучення земельних ділянок, які є на даний час в користуванні комунальних установ, для потреб Петриківської сільської ради.
Голова постійної комісії М.Т. Чашка

Як депутати організували земельну аферу в Петриках на 7 мільйонів доларів

Відкриті питання до міського голови Тернополя Сергія Надала (онлайн)

Янукович і Тимошенко – два валянки пара