Команда нового губернатора Тернопільщини запроваджує ще більшу цензуру, ніж за Януковича

Поділитися

Вже другий день вся журналістська спільнота Тернопільщини вкрай обурена вибірковим ставленням команди нового голови Тернопільської облдержадміністрації Олега Сиротюка до виконання своїх обіцянок. Під час свого представлення Олег Сиротюк пообіцяв в присутності всієї громадськості, преси працювати прозоро і відкрито. У перший же тиждень новопризначений губернатор не оприлюднював  розпоряджень, що викликало хвилю критики в інтернет-ЗМІ. Як відомо, Сиротюка призначили 2 березня. До виконання своїх обов’язків він приступив 4 березня. І так активно почав працювати, що аж до 11 березня не видав ЖОДНОГО розпорядження.

Невже патріотичні чиновники-свободівці будуть користуватися адмінресорсом у ЗМІ і боятися незалежну пресу, яку навіть не запрошуватимуть?!
Невже патріотичні чиновники-свободівці будуть користуватися адмінресурсом державних ЗМІ і боятися незалежну пресу, яку навіть не запрошуватимуть?!

Далі більше. Минулих вихідних Сиротюк і компанія ярмаркували. Закликали підневільних журналістів висвітлити цю, нібито вкрай важливу подію. Прийшли, як завжди, державне телебачення, радіо і газета “Свобода”. Інші  ЗМІ про цю подію не знали, оскільки анонсів на сайт Тернопільської облдержадміністрації не вивішують. Як і на інші події. Питання: чому проводиться така вибірковість? Чому ґвалтуються державні і комунальні ЗМІ? Хто почав визначати редакційну політику видань? Сиротюк? Чашка? І чим вони кращі від Хоптяна чи Гоча, які аналогічно “запрошували”…

Після ярмаркування до журналістів підбіг якийсь хлопчина і почав хамити пресі:

-Ей, ви, треба, щоб сходили в музей політвязнів. Знаєте де це? Там шеф буде і заодно ще й ви патріотизму наберетеся.

– Перепрошую,- відповіла одна із журналістів. Ви хто? Як Вас звати і поясніть чому ми повинні ще кудись йти?

– Я помічник Сиротюка. Він буде в якомусь музеї політв’язнів і треба, щоб ви це висвітлили…

Про те, чи мають журналісти можливість, чи не заплановані у них зйомки, чи підвезти камери, щоб люди не бігли за машиною першої особи не йшлося.

Вчора ж Сиротюк і команда перевершили самих себе. З достовірних джерел інтернет-газета “ПРО ВСЕ” знала, про представлення заступників голови облдержадміністрації відбудеться ще 14 квітня. Ми про це повідомляли тут.

Проте, найбільше обурена справді незалежна преса, що ні анонсів на сайті, ні повідомленнь у соціальних мережах не було про представлення заступників голови облдержадміністрації.

Один високопоставлений чиновник на питання “ПРО ВСЕ”, чому не було повідомлення, відповів, що це внутрішньогосподарське питання.

-А чому тоді ТТБ покликали, “брехунець” і газету “Свобода”?

– Так це ж внутрішня обслуга. Чи журналісти інших ЗМІ теж хочуть в лакеї податися?

Сперечатися з чиновником-пенсіонером не було сенсу… Цікаво, чи буде сенс із командою Сиротюка? Чи вони вже просто вирішили гвалтувати державну пресу, яку майже ніхто не читає і не слухає, а на весь інший інформаційний простір – “забити болт”?

Що ж до представлення, то першим заступником голови Тернопільської ОДА, відповідно до розпорядження, став Іван Крисак. До обов’язків Івана Крисака входить забезпечення реалізації державної політики з виконання завдань цивільного захисту, безпеки життєдіяльності населення, запобігання надзвичайним ситуаціям та усунення їх наслідків, збалансований розвиток агропромислового комплексу області, постачання сільськогосподарської продукції, раціональне використання земель, поліпшення соціальної інфраструктури сіл. Виконання державного та регіонального замовлення на сільськогосподарську продукцію та виконання актів законодавства з питань громадянства, пов’язане з перебуванням в область іноземців та осіб без громадянства, сприяння органам внутрішніх справ в додержанні правил паспортної системи

Новопризначений заступник голови Леонід Бицюра координуватиме та контролюватиме діяльність департаменту економічного розвитку, фінансів, в межах доручення голови, розвитку інфраструктури, управління капітального будівництва та ЖКГ, туризму та курортів, зовнішніх зносин, зовнішньо-економічної та інвестиційної діяльності, відділу внутрішнього аудиту також в межах доручень голови ОДА, повідомляє офіційний сайт облдержадміністрації.

 

З чого почав свою “відкриту та прозору” роботу новий голова Тернопільської облдержадміністрації?

***

До чого догосподарювався Хоптян і що обіцяє Сиротюк?

***

Заступником губернатора Тернопільщини буде письменниця

***

Губернатор Тернопільщини зробив п’ять помилок у двох реченнях!

***

Як у Тернополі прикрились Шевченком, щоб представити нову владу (відео)

***

Правда про найскандальніше призначення на Тернопільщині з перших уст

***

Останнє віче “Свободи” у Тернополі?

Нова зірка Youtube – прокурор Криму

У Донецьку з кожного єврея хочуть взяти 50 доларів за реєстрацію в сепаратистській республіці