Кількість абонентів Інтернету в Україні перевищила 6 млн

Поділитися

Кількість абонентів мережі “Інтернет” станом на 1 квітня 2014 року перевищила показник у 6 мільйонів. Про це сказав голова Комітету Верховної ради з питань інформатизації та інформаційних технологій Валерій Омельченко, повідомляє УНН з посиланням на прес-службу депутата.

“За офіційними даними, станом на 1 квітня 2014 року в Україні нараховується 6,1 млн абонентів мережі Інтернет. За підсумками 2013 року, цей показник був на рівні 5,9 мільйонів. Необхідно і продовжувати роботу над розширенням доступу населення до мережі”, – повідомив В. Омельченко.

У той же час він уточнив, що у порівнянні з минулим роком дещо зменшилася кількість абонентів кабельного телебачення.

“Доходи від надання надання доступу до мережі “Інтернет” перевищили 1,3 мільярда гривень та зросли на 10% у порівнянні з минулим роком”, – сказав Валерій Омельченко.

Як зазначив народний депутат, державне регулювання телекомунікаційного ринку України повинно забезпечувати умови для отримання населенням якісних та доступних телекомунікаційних послуг.

“Рівень проникнення інтернету у столиці складає 66,8 мереж у розрахунку на сто осіб, в Одеській області – 56,7. Однак, якщо говорити про інші регіони, то цей показник коливається на рівні 5-10. Найнижчим є на Івано-Франківщині – 4,1. Я сьогодні виступаю за те, що створити такі умови, які б дозволяли операторам і провайдерам телекомунікацій, забезпечити високий рівень проникнення зв’язку, особливо Інтернету. У великих містах потрібно працювати над розширенням широкосмугового доступу до мережі. Це можливо лише за умов якісної та безперервної роботи в тому числі і Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації. Ефективна робота всіх учасників сфери дасть можливість автоматизувати багато економічних та соціальних процесів”, – наголосив В. Омельченко.

Подерв’янський готовий воювати за Південь та Схід України

У Тернополі почали активно викрадати велосипеди