Подерв’янський готовий воювати за Південь та Схід України

Поділитися

Український художник і письменник-сатирик Лесь Подерв’янський вважає втрату Криму “ціною української волі”, однак готовий воювати за південно-схід. Про це він заявив в ефірі телеканалу “112 Україна”, передає УНН.

“Я не готовий загинути за Крим, я не люблю Крим. Я скажу навіть таку крамольну річ, це дуже особисте, я думаю, що Крим – це ціна нашої свободи. Тому що ми віддамо Крим – і здобудемо волю, а росіяни візьмуть Крим, але втратять Україну”, – вважає Подерв’янський. “Це не заклик ні до чого, це особиста позиція”, – заявив сатирик.

На питання, чи готовий він втратити південний-схід України, Подерв’янський відповів: “Ні, ми не віддамо його”. Крім того, письменник висловив готовність воювати за південний-схід України.

“І взагалі, у них (у РФ) немає шансів”, – підкреслив він. “Всі чомусь сором’язливо кажуть, Путін поганий, а росіяни хороші. Та нічого подібного, росіяни такі ж, як і Путін. Досить подивитися їх соціологію. Це – народ абсолютно ірраціональний, який зовсім не схожий на інші народи. До речі, він сам про це говорить, що ми не такі, як всі, ми – загадкові”, – коментує Подерв’янський.

“Вони, дійсно, загадкові. Вони, дійсно, мислять іншими категоріями, ніж увесь світ. І ми для них завжди будемо ворогами хоча б тому, що ми українці. Тому, що будь-яка чоловік, який говорить, що він українець говорить українською мовою, буде для них ” фашист ” і “бендеровець”. Тобто наша національна ідентичність вже ворожа для них, і це потрібно зрозуміти”, – наголосив сатирик.

Відтік капіталу з Росії через кризу в Україні сягнув колосальних $220 млрд

Кількість абонентів Інтернету в Україні перевищила 6 млн