Контактні лінзи щоденного використання

Поділитися

У наш час глобальної інформатизації та комп’ютеризації як ніколи гостро постають питання гігієни зору людини та його збереження. З дитячих років нас оточує велика кількість зорового навантаження, що найчастіше призводить до погіршення зору. Згідно статистики, кожен третій мешканець планети має ті, чі інші проблеми зору.

Найпоширенішим способом корекції зору залишаються окуляри . Головна їх перевага – це доступність, простота використання та дешевизна. Все більшу популярність з кожним роком набирають методи лазерної корекції зору. З її допомогою досягаються відмінні результати з відновлення гостроти зору, але цей метод має і значні недоліки, що обмежують його популярність серед пацієнтів офтальмологічних клінік – це дорожнеча методу і велика кількість протипоказань до його застосування. За рекомендаціями фахівців, найбільш оптимальним співвідношенням «ціна – якість » володіє спосіб корекції зору за допомогою контактних лінз.

Принцип контактних лінз для виправлення дефектів зору запропонував ще великий Леонардо да Вінчі. Продовження ця ідея отримала на початку ХХ століття, коли стали застосовуватися перші, так звані «жорсткі», контактні лінзи з органічного скла, але вони були вкрай незручні при носінні і тому не отримали широкої популярності. У 60-х роках минулого століття були винайдені м’які контактні лінзи з полімерних матеріалів. Вони були набагато комфортніші в обігу, і тому викликали справжній переворот в офтальмології.

В останнє десятиліття був винайдений новий полімер – силікон-гідрогель, який має унікальні властивості по накопиченню вологи і проникності киснем. На сьогоднішній день за цією технологією налагоджений випуск одноденних контактних лінз, які дозволяють найбільш повно використовувати всі переваги цього матеріалу, володіють високим вмістом води і хорошою газопроникністю, що дозволяє оку «дихати». Дані лінзи випускаються в упаковках по 30 шт, з розрахунку використання протягом місяця і дуже зручні у використанні, так як відпадає необхідність у контейнері для зберігання, в придбанні складів для зберігання та очищення лінз тривалого носіння. Зараз на ринку широкий вибір компаній займаються продажем подібних лінз різних виробників і цінових категорій. Наприклад, на сайті компнаії MKL.ua можна не тільки придбати необхідні контактні лінзи і аксесуари до них, але й отримати вичерпну консультацію по правильному підбору та використання м’яких контактних лінз щоденного використання.

Особливу популярність одноденні лінзи отримали серед людей зі слабкими ступенями короткозорості або далекозорості, оскільки дозволяють проводити корекцію зору тільки в ті, дні коли це необхідно. Крім того, отримують все велике поширення одноденні лінзи з косметичним ефектом, що дозволяють скоригувати колір очей або додати їм особливо виразного вигляду.

Де саме у Тернополі відкриють завтра пам’ятник Героям Небесної сотні?

З міської ради хтось сяде за службову недбалість, а “терориста” ніхто не шукатиме?