У Тернополі розмістили торгові кіоски просто на дорозі

Поділитися

Як лишень не лають тернопільську владу, а їм хоч би що. Стихійну торгівлю, яка просто розквітла цього року на вулиці Шептицького, за чотири команда мера Сергія Надала не зуміла направити у цивілізоване русло. Міський голова і його підлеглі просто освоюють фінансові потоки. 14 травня директор КП «Підприємство матеріально-технічного забезпечення»  Олег Фляк лише вибачився перед тернополянами за незручності, адже його підприємство проводить реконструкцію комунального ринку по вул. Шептицького, а на ринку склалося справжнє пекло: ні пройти, ні проїхати. Разом з тим, поруч пустують цілі території, на яких могли б торгувати люди (“сітка”). Проте, команда Надала не хоче дозволити там торгівлю, бо тернополяни звикнуть і не будуть “ходити” згодом на фляківський ринок. Напевно, орендар стоянки не запропонував Надалу нормальний відкат, щоб той провів відповідне рішення через виконком. Як би там не було, але страждають люди: і продавці, і покупці, які ковтають пилюку і дихають вихлопними газами автівок, що цілий день ледь проповзають у пробках.

Сьогодні, у неділю, команда Надала перевершила себе, дозволивши торгівлю просто на дорозі. Сьогодні вночі на вулиці Шептицького розмістили аж шість кіосків для торгівлі. Тернополяни лише здивовано переглядаються, бо тепер там така тиснява, що ліпше на ринок не йти. Анонімні джерела “ПРО ВСЕ” з міської ради розповіли, що Надал таким вчинком хоче продемонструвати орендарям автостоянок, що вони будуть стояти порожні, а допотопні кіоски з бляхи вліплять  на проїжджій частині, бо чиновникам мерії все можна і “Майдан Надалу не указ”.

Довідка-знущання від міської ради

12 травня начальник управління муніципальної поліції Сергій Волков розповів про функціонування очолюваного ним управління міської ради, яке діє уже чотири роки. Наразі, за словами начальника муніципальної поліції, у штаті працюють 12 працівників, десять з яких безпосередньо займаються виявленням порушень.

«Цього року працівники склали 135 адміністративних протоколи за порушення правил благоустрою, з яких 71 щодо стихійної торгівлі, – розповідає начальник управління муніципальної поліції Сергій Волков. – За торгівлю алкоголем після 22.00 год. складено 15 протоколів, у тому числі й за продаж алкоголю неповнолітнім. За несанкціоноване розміщення засобів зовнішньої реклами винесено 36 попереджень, а також 12 об’єктів малої архітектурної форми (наприклад, кіоски, автопричепи) подано на демонтаж».

За словами начальника муніципальної поліції, працівники не тільки складають протоколи, а й відслідковують їх виконання. Так, за 1 квартал працівниками було винесено 41 тисячу 490 грн. штрафів, з яких тернополянами уже оплачено 61%.

***

А це офіційний плювок на тернополян від Тернопільської міської ради, оприлюднений на сайті мерії

КП «Підприємство матеріально-технічного забезпечення» проводить реконструкцію комунального ринку по вул. Шептицького, де буде здійснюватися торгівля продуктами харчування. На ринку діятиме ветслужба, складські приміщення для належного зберігання товарів та підведені комунікації.

«Ми споруджуємо сучасний критий ринок з необхідними комунікаціями, покращеними можливостями як для продавців, так й покупців, – розповідає директор комунального ринку Олег Фляк. – Уже побудоване адміністративне приміщення, закінчуємо будівництво приміщень для торгівлі м’ясо-молочною продукцією, які будуть відповідати усім санітарним вимогам. Наразі розпочинаються роботи з покриття усієї території реконструйованого ринку».

Наразі склалася така ситуація, що через реконструкцію комунального ринку багато підприємців вийшли торгувати на тротуари. У зв’язку з цим, керівництво КП «Підприємство матеріально-технічного забезпечення» просить вибачення у тернополян та гостей міста за тимчасові незручності і запевняє, що найближчим часом підприємці розпочнуть торгівлю у новому, обладнаному відповідно усіх вимог, приміщенні ринку.

 

0

Тернопільські депутати дешевші, ніж працівниці найдревнішої професії біля “Берегині”

Спецпідрозділу СБУ “Альфа” надали допомогу, вартістю 30 білбордів